Letöltendőt kaphat a volt fideszes képviselő

  • narancs.hu
  • 2022. december 14.

Belpol

Ódor Ferenc és társa ellen csúszópénz elfogadása miatt indult eljárás.

Letöltendő börtönbüntetésért küzd az ügyészség a tavaly ősszel felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Ódor Ferenc volt fideszes országgyűlési képviselő és társa vesztegetési ügyében, írja a 24.hu. A vádirat szerint az encsi járási hivatal vezetője, vagyis Ódor és a földhivatali osztály vezetője egy autópálya-építésben közreműködő cég képviselőjétől 4 millió forint csúszópénzt kért egy cégtől azért, hogy az általa megindított földhivatali eljárás ügyében. Ódort még 2018 decemberében bilincsben vitték el a hivatal parkolójából. A földhivatali osztályvezetőt pedig egy étteremből állították elő.

A Fővárosi Törvényszék mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében, amiért őket személyenként két év, végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 4 millió forint pénzbüntetésre ítélte, emellett három évre eltiltotta őket a kormánytisztviselői foglalkozástól. Az ügyészség mindkét vádlott esetében letöltendő szabadságvesztésért, és hosszabb tartamú foglalkozástól eltiltásért, valamint közügyektől eltiltásért fellebbezett. A vádlottak és védőik téves jogi minősítés miatt, továbbá a büntetés enyhítése céljából fellebbeztek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.