Lombkorona nélküli lombkoronasétány után víz nélküli csónakázótavat talált Hadházy Ákos

  • narancs.hu
  • 2023. október 6.

Belpol

Hiába száradt ki a tó, az EU-s pénzt már megnyerte a falu.

A lombkorona nélküli lombkoronasétány után Hadházy Ákos újabb „hungarikum EU-s projekte” bukkant, ezúttal Máriapócson, ahol víz nélküli csónakázótóval bővült a „turisztikai kínálat” – derül ki a független országgyűlési képviselő pénteki Facebook-posztjából.

A politikus bejegyzése szerint az 1,8 milliárd forintos programból 20 milliót költöttek „két darab, már meglevő fahidacska deszkáinak és korlátjának cseréje; 1db 15 nm-es, napelemes budi” és egy akadálymentes parkolóra, ami Hadházy szerint „nehezen értelmezhető, ha tudjuk, hogy amúgy a terület földúton közelíthető meg”. A posztból az is kiderül, hogy a vízutánpótlás hiánya és a lecsökkent talajvízszint miatt már régóta veszélyben volt az „attrakció”, amit az utóbbi időben úgy igyekeztek fenntartani, hogy egy másik közeli tóból szivattyúzták át a vizet. Csakhogy az áram árának emelkedésével a szivattyúzás éves költsége 700 ezerről 6 millióra emelkedett volna a tavat üzemeltető vállalkozónak, aki ezért felmondta a szerződést, a tó pedig kiszáradt.

Újabb hungarikum EU-s projekt: VÍZ NÉLKÜLI CSÓNAKÁZÓ TÓ FRISSEN ELKÉSZÜLT TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE Máriapócson. Az 1,8...

Posted by Hadházy Ákos on Thursday, October 5, 2023

„De hiába száradt ki a tó, az EU-s pénzt már megnyerte a falu, így nem volt mit tenni, »ha már megnyerték a pénz, akkor el kell költeni« alapon megcsinálták a kb. egymillió forint/nm áron a napelemes budit” – írta Hadházy Ákos.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk