Lombkorona nélküli lombkoronasétány után víz nélküli csónakázótavat talált Hadházy Ákos

  • narancs.hu
  • 2023. október 6.

Belpol

Hiába száradt ki a tó, az EU-s pénzt már megnyerte a falu.

A lombkorona nélküli lombkoronasétány után Hadházy Ákos újabb „hungarikum EU-s projekte” bukkant, ezúttal Máriapócson, ahol víz nélküli csónakázótóval bővült a „turisztikai kínálat” – derül ki a független országgyűlési képviselő pénteki Facebook-posztjából.

A politikus bejegyzése szerint az 1,8 milliárd forintos programból 20 milliót költöttek „két darab, már meglevő fahidacska deszkáinak és korlátjának cseréje; 1db 15 nm-es, napelemes budi” és egy akadálymentes parkolóra, ami Hadházy szerint „nehezen értelmezhető, ha tudjuk, hogy amúgy a terület földúton közelíthető meg”. A posztból az is kiderül, hogy a vízutánpótlás hiánya és a lecsökkent talajvízszint miatt már régóta veszélyben volt az „attrakció”, amit az utóbbi időben úgy igyekeztek fenntartani, hogy egy másik közeli tóból szivattyúzták át a vizet. Csakhogy az áram árának emelkedésével a szivattyúzás éves költsége 700 ezerről 6 millióra emelkedett volna a tavat üzemeltető vállalkozónak, aki ezért felmondta a szerződést, a tó pedig kiszáradt.

Újabb hungarikum EU-s projekt: VÍZ NÉLKÜLI CSÓNAKÁZÓ TÓ FRISSEN ELKÉSZÜLT TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE Máriapócson. Az 1,8...

Posted by Hadházy Ákos on Thursday, October 5, 2023

„De hiába száradt ki a tó, az EU-s pénzt már megnyerte a falu, így nem volt mit tenni, »ha már megnyerték a pénz, akkor el kell költeni« alapon megcsinálták a kb. egymillió forint/nm áron a napelemes budit” – írta Hadházy Ákos.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Halk, mély morgás

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

 

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?

Csak a szégyen

Egy héttel ezelőtt az ENSZ Közgyűlése elfogadta azt a határozatot, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás emléknapjává nyilvánítja.

Feltétlenül, de nem mindenképpen

A németek sohasem fogják megbocsátani a zsidóknak Auschwitzot – hangzik egy ismert, vitatott eredetű bon mot. Mint sok más általánosításban, ebben is lehetett igazság, amíg maguk a tettesek és a nácikkal együttműködők értelmezték úgy bűneiket, hogy a végén valahogy mégis a zsidók legyenek a hibásak. Gyermekeik és unokáik azonban már elfojtás vagy kivetítés nélkül tekinthettek a népirtásra, és vonhatták kérdőre felmenőiket.

Szerelem és politika

„Ötvenegy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Tánczos Gábor, az Országos Pedagógiai Intézet munkatársa, a Győrffy kollégium volt tagja, ismert publicista. A pedagógián kívül behatóan foglalkozott a NÉKOSZ történetével és a romániai magyar kultúrával.”

 

Előrehozott 2026

Olyan intenzitással történnek az események a magyar belpolitikában az utóbbi hónapokban, hogy immár komolyan felvethető: Orbán rendszerét akár a 2026-os általános választások előtt is le lehet váltani. Ideje hát gondolkodni ilyen forgatókönyveken is.