Magyar Nemzet: A titkosszolgálat vizsgálja az ellenzék amerikai kampánytámogatását

  • narancs.hu
  • 2022. október 6.

Belpol

A vizsgálatot a nemzetbiztonsági bizottság rendelte el.

A nemzetbiztonsági bizottság csütörtöki ülésén elrendelte az ellenzéki pártok több milliárdos amerikai kampányfinanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati vizsgálatot – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a következő hetekben a testület folyamatosan vizsgálja majd a szolgálatok „elemző-értékelő munkájában felmerülő tényeket.”

Kocsis Máté szeptember 22-én jelentette be, hogy a kormánypártok frakcióvezetői kezdeményezni fogják, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tekintse át az ellenzéki pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét. Erre szerintük azért volt szükség, mivel Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt szervezete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom több száz milliós támogatást kapott az Egyesült Államokból, ami „amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba.” A Fidesz-frakció közleményében szeptember végén úgy fogalmazott, az ügy „szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet”.

A 24.hu összefoglalása szerint 2022 első felében csaknem kétmilliárd forint érkezett Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból, és részben ez volt a fedezete az ellenzéki kampány nagyjából 3,5 milliárd forintos összköltségének. Miközben pártok nem fogadhatnak el külföldről támogatást, a civil szervezetekre ez nem vonatkozik.

Az amerikai pénzek ügyében sikkasztás miatt a rendőrség is nyomoz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk