Magyar Péter egy kommentjében arra utal, Varga Judit szerepel a hangfelvételen, amit bizonyítéknak szán

  • narancs.hu
  • 2024. március 25.

Belpol

Amit előzetes ígérete szerint kedden hoz nyilvánosságra.

Magyar Péter Facebook-kommentben reagált a Telex Hadházy-interjúját szemléző 444.hu-s cikkre, amelyben Hadházy arról beszélt, Magyar Péter lehetett az, aki már a színre lépése előtt kereste őt a Rogán–Schadl–Völner-ügy miatt.

Remélem például, hogy miután holnap meghallják az emberek, ahogy a volt igazságügyi miniszter elmondja, hogy miként működik az ügyészség és a hatalom, több ezren fogjuk követelni a legfőbb ügyész és a bűncselekményt elkövető kormány távozását"

– írja kommentjében Magyar, utalva arra, hogy a hangfelvételen, amit bizonyítékként tervez bemutatni kedden az ügyészségen, a volt igazságügyi miniszter, vagyis a volt felesége, Varga Judit hallható.

Magyar eddig csak annyit osztott meg, hogy hangfelvételekkel tudja bizonyítani, hogy a Völner–Schadl-ügy kirobbanása előtt "Rogán Antal és emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat". Azt ezidáig nem részletezte, kik hallhatók a hangfelvételeken.

Múlt héten a 444.hu kérdésére, miszerint miért nem nevezi meg a nyilvánosságban a minisztereket, akik tudhattak Tóni, Barbara és Ádám kilétéről, Magyar Péter azt válaszolta: Varga Judit és Gulyás Gergely.

A Telexen megjelent Hadházy-interjúban a képviselő Magyar Péterről is elmondta a véleményét. Hadházy szerint hamis reményt kelt az emberekben Magyar Péter, amikor azt ígéri, hogy választáson le lehet győzni a Fideszt. Szerinte inkább az ellenzék gyökeres megújítása, a hiteltelen szereplők háttérbe szorítása és hibrid forradalom lehet a győzelem receptje.

"Nem tartom helyes stratégiának azt sem, hogy valaki letűz egy zászlót, és azt várja, mindenki menjen utána. Rengeteg ilyen próbálkozás volt az elmúlt években, de egyik sem tudott eredményt elérni" – mondta Hadházy. A képviselő hozzátette, Magyar hirtelen jött népszerűségét látva át kell gondolnia, van-e értelme folytatnia a politikát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk