A DK a legerősebb ellenzéki párt a Publicus friss mérése szerint

  • narancs.hu
  • 2020.06.11 10:48

Belpol

A Momentum pedig a nagy visszatérő a járvány lecsengését követően.

A Publicus Intézet megmérte a pártok májusi népszerűségét: eszerint  az ellenzéki térfélen a DK a legerősebb, az MSZP a második, és a Momentum a nagy visszatérő - írja a Publicust megbízó Népszava.

A Publicus mérése szerint a biztos pártválasztók körében a DK az áprilisi 13 százalékról 16-ra jött fel, az MSZP 12 százalékon áll, a Momentum 11 százalékos, míg a Jobbik népszerűsége 10-ről 8 százalékra csökkent. A teljes népesség körében a DK áprilisról májusra 8 százalékról 9-re jött fel, míg az MSZP 7 százalékon áll és ezzel őrzi áprilisi eredményét, A Momentum népszerűsége a teljes népesség körében 7 százalékos, ami szép eredmény, hiszen márciusban 2, áprilisban 5  százalékon álltak. Eközben a Jobbik népszerűsége a teljes lakosság körében 7-ről 6 százalékra csökkent

A felmérés szerint "amíg a járvány érdemi fenyegetést jelentett, addig az emberek a kabinet mögé soroltak, áprilisról májusra viszont 42 százalékról 54 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az országban rosszul mennek a dolgok." A Publicus továbbá arra jutott, hogy májusban már az emberek 70 százaléka részt vett volna egy országgyűlési választáson, míg áprilisban ez az arány 49 százalék volt.

A lap megjegyzi, hogy a Medián merőben más eredményeket mért májusra - szerintük  a választani tudó biztos szavazók körében a Momentum 11, a DK 10, a Jobbik 7 százalékon áll, a teljes népesség körében pedig mindhárom párt 6 százalékot tud felmutatni. A Medián szerint az MSZP mindkét kedveltségi értéke 3 százalék,

Amiben az eredmények megegyeznek: természetesen a Fidesz vezet.

Neked ajánljuk

A Jobbik feljelentette Fekete Pétert

  • narancs.hu

Folytatólagosan elkövetett lopás miatt. Ugyanis az államtitkár tegnap maga büszkélkedett azzal, hogy rendszeresen leemel ezt-azt a közgyűjtemények polcairól.