Márciusban rezidensek ügyelnek majd a háziorvosok helyett Győrben

  • narancs.hu
  • 2023. február 24.

Belpol

A körzetben egyetlen háziorvos sem írta alá az ügyeleti szerződését.

Győr körzetében egyetlen háziorvos sem írta alá az ügyeleti szerződését, így a győri kórházban dolgozó rezidensek és szakorvosjelöltek látják majd el az „egyelőre csak márciusra tervezendő” ügyeletet – értesült kórházi forrásokból a MedicalOnline.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, az új ügyeleti rend bevezetésének következő állomása Győr-Moson-Sopron megye, ahol a Magyar Orvosi Kamara nyomásgyakorló akciójához valamennyi, Győr körzetében dolgozó háziorvos csatlakozott, és megtagadta az ügyeleti szerződés aláírását. A portál értesülései szerint A Petz Aladár Megyei Oktatókórházban rendkívüli értekezletet is összehívtak.

Információk szerint a korábban kijelölt ügyeleti pontok helyett a rezidensek a megyei kórház A1 épületének földszintjén kialakított ellátóhelyen fogadnák majd a betegeket. Emellett az Országos Mentőszolgálat által 14-22 óra között az ügyeleti pontra irányított betegek ellátásához az ápolószemélyzetet is biztosítja az intézmény. Az ügyeleti beosztás alól mentesülnek a kórház azon fiatal orvosai, akik nem közvetlen betegellátást nyújtó osztályokon dolgoznak, valamint az intenzív-, illetve sürgősségi ellátásban résztvevők. 

A portál emlékeztetett, a rezidensek ügyeletbe való bevonását számos alkalommal igyekeztek jogszabályokkal körülbástyázni, a Magyar Rezidens Szövetség ugyanis bő tíz évvel ezelőtt hangosan sérelmezte azt a gyakorlatot, hogy a szakorvosjelölteket magukra hagyják az ügyeletekben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk