Mától válik érvénytelenné a TAJ-száma azoknak, akik nem rendezték a tartozásukat

  • narancs.hu
  • 2021. február 12.

Belpol

Azokat érinti, akik legalább fél éves elmaradásban voltak a befizetéssel és máig nem pótolták.

Július 1-jén lépett életbe az új társadalombiztosítási törvény, amely az ellátás fizetőssé tételét írja elő azon páciensek számára, akiknek legalább 6 hónapos tb-tartozásuk van. Ennek megfelelően február 12-ig kellett rendezniük a tb-tartozásukat azoknak, akik legalább fél éves elmaradásban voltak a befizetéssel. Ha azonban ezt nem tette meg valaki, annak mostantól nem érvényes a taj-száma, tehát nem lesz jogosult egészségügyi ellátásra - emlékeztet a Telex.

Hozzáteszik, hogy a gyakorlatban több, mint 70 ezren tartoznak legalább fél évnyi összeggel, tehát tízezreknek válik mától érvénytelenné a TAJ-kártyája.

Akinél ez megtörténik, az nem veheti igénybe az állami egészségügyi ellátást. Csak néhány ellátás számít kivételnek: a mentés, a járványügyi intézkedés. Sürgősségi ellátást is elvégzik ilyen esetekben, de ezeknek a költségét érvénytelen taj-szám esetén megpróbálhatják majd behajtani.

 

Figyelmébe ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben. 

Ének az előcsarnokból

  • - turcsányi -

Quentin Tarantino nem filmrendező, jó, nem elsősorban filmrendező, hanem valami szekta, de híveinek számossága miatt sokkal inkább valamiféle egyház érinthetetlen Jézuskája, aki történetesen filmrendező (is).