Mégis tárgyal a Hallgatói Hálózattal a minisztérium

  • Magyar Krisztián
  • 2013. február 4.

Belpol

Kedden a budapesti Sirály kávézóban találkozik az Emmi képviselőivel a HaHa. A hallgatók eredetileg az ELTE-n szerettek volna asztalhoz ülni a minisztérium munkatársaival, de a kari dékán nem adott termet az eseményhez.

Kedd délben találkozik a Hallgatói Hálózat (HaHa) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma két képviselője a budapesti Sirály kávézóban egy kötetlen beszélgetés erejéig – ez derül ki a lapunk birtokába jutott levelezésből. A minisztérium képviseletében Halász János parlamenti államtitkár és Doncsev András sajtófőnök találkozik a HaHa-val, a hallgatói szervezet által rendezett szabadegyetem harmadik napján. Úgy tudjuk, a fórum nyilvános lesz, amíg van hely, bárki bemehet.

A szabadegyetem legtöbb programjának az ELTE campusai adnak otthont, de a keddi napra az ELTE BTK dékánja nem hagyta jóvá a teremigénylést a bölcsészkaron. A Hallgatói Hálózat tájékoztatása szerint Dezső Tamás az utóbbi hetekben többször jelezte, hogy támogatja a BTK-ra tervezett hasonló rendezvényeket, végül mégsem adta hozzájárulását. A hallgatóknak küldött levelében azzal indokolta döntését a dékán, hogy a török miniszterelnök keddi látogatása miatt „rendezvénymentessé” teszi a campust. (A dékán a közelmúltban az ELTE BTK-n tartott hallgatói fórum kapcsán is felemelte szavát, a Hallgató Hálózat rendezvényétől közleményben határolódott el. Erről szóló írásunk itt olvasható.)

Hétfőn volt egyébként a második napja a Hallgatói Hálózat ELTE Szabadegyetem című rendezvényének, amelyen egyetemi tanárok, közéleti személyek és aktivisták tartottak előadást a felsőoktatást érintő átalakításokról, illetve a HaHa által vállalt szerepről, a szervezet eredményeiről és működéséről.

Figyelmébe ajánljuk