Megkapták az első magyar orvosok a koronavírus-védőoltást

  • narancs.hu
  • 2020. december 26.

Belpol

Kertész Adrienne osztáyvezető főorvos kapta az elsőt.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, ma reggel rendőrségi felvezetéssel egy pingvines furgonban megérkezett az első vakcinaszállítmány Magyarországra, amelyet először a Dél-pesti Centrumkórházba szállítottak. Még szombaton folytatják az orvosok oltását a a Semmelweis Egyetem Klinikáján, vasárnap pedig több kórházban: az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházban és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában elkezdhetik oltani az egészségügyi dolgozókat.

Koronavírus - Elkezdődött az oltás Budapesten

 
 
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

Magyarországon Kertész Adrienne kapta meg az első oltást, amit Szlávik János infektológus főorvos adott be. Ez a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett oltóanyag. 

Az MTI képriportja szerint Várnai Zsuzsannak főrorvos volt a második, őt szintén Szlávik oltotta be. 

Koronavírus - Elkezdődött az oltás Budapesten

 
 
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

Szintén szombaton rögzítette az MTI azt is, hogy Bíró Krisztina szakgyógyszerész hűtőbe teszi a koronavírus elleni oltóanyagot t a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárában. A belgiumi Puursban gyártott, Európában elsőként engedélyeztetett oltóanyag, a Dél-pesti Centrumkórházból érkezett a debreceni raktárba.

Az első magyarországi szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. (MTI)

Koronavírus - Megérkezett az első vakcinaszállítmány Debre

 
Koronavírus - Megérkezett az első vakcinaszállítmány Debre
 
Debrecen, 2020. december 26. Bíró Krisztina szakgyógyszerész hűtőbe teszi a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcináit a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárában 2020. december 26-án. A belgiumi Puursban gyártott, Európában elsőként engedélyeztetett oltóanyag, a Dél-pesti Centrumkórházból érkezett a debreceni raktárba. Az első magyarországi szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt
 

 

Figyelmébe ajánljuk