Megszűnik a Magyar Nemzet, az mno.hu és a Lánchíd Rádió

  • narancs.hu
  • 2018. április 10.

Belpol

Holnap jelenik meg utoljára a Magyar Nemzet, megszűnik az mno.hu, elhallgat a Lánchíd Rádió.

„A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg.

– közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

false

 

Fotó: mno.hu

Az Index úgy tudja, kedd 10 órára hívtak össze szerkesztőségi értekezletet, itt jelentették be a munkatársaknak a tulajdonos, Simicska Lajos döntését.

A Lánchíd Rádió Kft. is közölte, hogy éjfélkor elhallgat a rádió.

A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása.

A 444.hu hangsúlyozottan nem hivatalos értesülése szerint „a Magyar Nemzet stábjában él a remény, hogy nincs még veszve minden. Vannak állítólag tárgyalások, hogy a lap vagy online változata, az mno.hu, egy új tulajdonos kezébe kerüljön. A legtöbben Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját, új parlamenti képviselőt emlegetik mint lehetséges új tulajdonost.”

A Zoom.hu elérte Ungárt, aki „nem cáfolta” az értesülést.

false

A Magyar Nemzet 1938 augusztusában jelent meg először, az alapító, Pethő Sándor ezt írta a lap első számának vezércikkében: „Legyen az első ünnepélyes kijelentésünk az, hogy szellemünk kifejtésének e lap hasábjain nincs más korlátja, mint tulajdon lelkiismeretünk, tehetségünk és meggyőződésünk. Azt tartom, hogy azokban a zord, válságos s nem csekély veszélyekkel járó időkben, mint aminőket élünk, semmire sincs égetőbb és nagyobb szüksége ennek a szegény, meghajszolt, megzavart, elgyávult magyar társadalomnak, mint a független lelkiismeret bátor és bátorító hangjára, amely nem retten meg a múló indulatok őrületétől, amely nem logikán és értelmen túli térségeken tébolyog, amely nem hagyja magát túlüvölteni egy irracionális lelki számum morajlásától, s amely nem fut életbiztosításért valamely divatos szekta főnökéhez a maga vakrémületében. Tisztában vagyunk ugyan Deák Ferenc szavaként a közhangulat hatalmával, s tudjuk, hogy válságos időben oly erő az, amely vagy elsodor, vagy eltipor. De éppen Deák Ferenctől tanultuk azt is, hogy a közhangulat fölött is van egy nagyobb hatalom: s ez az önlelkiismeretünk.”

Az Orbán–Simicska-háború állását, a Simicska-médiabirodalom helyzetét tavaly hosszú cikkben tekintettük át. Már akkor azt írtuk, Simicska cégei nincsenek jó passzban, a médiacégek masszív veszteséget termelnek.

Áll még

A választások közeledtével a nyilvánosság szempontjából fontos plakát- és médiafronton durvul az Orbán–Simicska-háború. A kegyvesztett oligarcha cégei nincsenek túl jó passzban, de messze még a végjáték.

 

 

Figyelmébe ajánljuk