Megvan, miért központosították a fideszes médiát

  • narancs.hu
  • 2018. december 24.

Belpol

Hogy ilyen tökéletes szócsövei lehessenek a miniszterelnöknek.

Az Azonnali.hu szúrta ki, hogy a létező összes megyei lap átvette az alig pár ezer ember olvasta Magyar Idők karácsonyi interjúját Orbán Viktorral – amit egyébként némi kommentárral ellátva a Narancs.hu is szemlézett. Ugyanis a miniszterelnök érdekes dolgokat mondott tüntetőkről, a közelgő válságról, és természetesen ismét bírálta Soros Györgyöt.

Csakhogy a megyei lapot kritikátlanul vették át, a helyi napilapok portáljainak többségén ugyanaz a kép látható Orbánról. Mint emlékezetes, Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és a Népszabadságot kinyíró osztrák üzletember, a miniszterelnökkel jóban lévő Heinrich Pecina előbb felvásárolta az összes vidéki lapot, majd idén bekerültek abba az alapítványba, amit Orbán Viktor bizalmasa, Liszkay Gábor irányít.

Egyre világosabb tehát, hogy a 2015-ben indított, nyíltan kormánypárti Magyar Időknek nem az a szerepe, hogy magas olvasottságot produkáljon, hanem az, hogy ellenőrzött tartalmakat gyártson, majd azokat leadja a fideszes médiaalapítványnak újrafelhasználásra. Az Azonnali megjegyzi, ilyen összehangolt interjúközlés a választásokat megelőző kampányban volt utoljára.

Tegyük hozzá, karácsonyi üzenet ide vagy oda, most, hogy szinte minden nagyobb településen voltak tüntetések, fontosnak tartották sulykolni: egy apró kisebbség demonstrál csak, a túlóratörvény nem gáz, és különben is Soros György.

(Nyitókép: Azonnali.hu)

Figyelmébe ajánljuk