Mindig van lejjebb: 330 forintba kerül egy euró

  • narancs.hu
  • 2018. június 29.

Belpol

Újabb történelmi mélypont.

Hetek óta zuhan a forint árfolyama, pár nappal ezelőtt pedig elérte a korábbi leggyengébb állapotot: 2015-ben volt utoljára 327 forint az euró, mára azonban ez is megdőlt, az MTI arról ír, hogy dél körül 330,19 forintért is jegyeztek 1 eurót.

Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban azt állította, hogy spekuláció állhat a forint gyengülésének háttérében, ezzel kapcsolatban pedig a Magyar Nemzeti Banknak kell lépéseket tennie. Az MNB azonban máshogy látja a forint ügyét: „Nem osztva Kovács Zoltán kormányszóvivő véleményét, az MNB sem most, sem a jövőben nem kíván napi árfolyammozgásokat kommentálni” – írja az MNB tegnapi közleményében.

Mindenesetre a kormány jövő szerdára behívta Matolcsy Györgyöt a parlament költségvetési bizottságának ülésére, hogy megmagyarázza a kialakult helyzetet – írja a hvg.hu.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?