Momentum: 65 milliárd forint megy a trieszti kikötőre

  • narancs.hu
  • 2022. október 16.

Belpol

Tompos Márton szerint a jelek arra utalnak, a beruházás nagyobb részét a magyar kormány állja.

Egy trieszti hírportál szerint az ottani kikötőt 200 millió euró értékben fejlesztik, és ebből 45 millió eurót fizet Olaszország. Arról ugyan nem esik szó a cikkben, hogy a fennmaradó összeget ki állja, de Tompos Márton, a Momentum szóvivője és parlamenti frakcióvezető-helyettese arra következtet, hogy a magyar állam

Erről az ellenzéki politikus Facebook-oldalán számolt be. 

Úgy számol, a magyar kormány csaknem 65 milliárd forintot költ a trieszti kikötőre. 

A képviselő egy videót is talált a magyar látványtervvel,  „amit itthon ugyan nem vertek nagydobra, csak külföldön villogtak vele”.

„Megdöbbentő, hogy egy olyan válság közepette, amikor rengetegen nem tudják megmondani, hogy mivel fognak fűteni télen, amikor az elszálló infláció miatt komoly megélhetési válsággal nézünk szembe, amikor az oktatás katasztrofális helyzete miatt országszerte tüntetnek a tanárok, erre fordítja a pénzt a kormány. Felszólítom a magyar kormányt, hogy azonnal függessze fel a trieszti kikötő építését, és az erre szánt pénzt fordítsa a válság enyhítésére!” – mondta a képviselő. 

Tompos Márton kikéri a megvalósíthatósági tanulmányt, a terveket, az eddig elköltött pénzről szóló szerződéseket és a teljesítési igazolásokat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk