Több mint negyedmilliárd forintot utazott el Orbán kevesebb mint két év alatt

  • narancs.hu
  • 2020. október 26.

Belpol

Legtöbbször csak egy napos utazásokat tett a miniszterelnök.

Összesen 256 millió forintot költött a kormány 2019-ben és 2020 szeptemberéig Orbán Viktor miniszterelnök és stábjának közügyekben végzett utazásaira – írja a Népszava.

A Külügyminisztérium által adatigénylésre küldött lista szerint aminiszterelnök és kísérete 2019 év elejétől idén szeptemberig 55 alkalommal utazott külföldre. A közel két év alatt összesen 93 napot volt távol Magyarországtól, évi 250 munkanappal számolva minden ötödik munkanapján házon kívül volt Orbán.

A legtöbb utazás egy napos volt, de tavaly áprilisban Pekingben például négy napot töltött, idén júliusban pedig ötöt Brüsszelben. A közpénz legnagyobb részét útiköltségre fordították. Szállásra csak 95 milliót költöttek. Ám azt nem árulta el a kormányzat, hány vendégéjszakát foglalt magában ez az összeg, és hol szállt meg a miniszterelnök az útjai során.

Orbán Viktor néhány utazása során, mint ismert, a honvédségi gépeket használta: tavaly pl. a 28 fős miniszterelnöki küldöttség is azzal ment el Jeruzsálembe. Erre Külügyminisztérium 2,2 milliós útiköltséget számolt, ami nagyjából meg is felel az Airbus egy ekkora útra számított üzemeltetési költségeinek a lap szerint.

(Népszava)

Figyelmébe ajánljuk