Már nem kötelező teát adni a hidegben dolgozóknak

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 20.

Belpol

A kormányzati spórolás jegyében. 

Hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy az általános iskolákban legalább 20 foknak, a középiskolákban pedig 18 foknak kell lennie.

A hvg.hu szúrta ki, hogy a kormány átmenetileg hatályon kívül helyezte azt, hogy a hideg munkahelyen (vagyis ha a várható napi középhőmérséklet a munkaidő több mint felében nem éri el szabadtéri munkahelyen a 4 Celsius fokot vagy zárt téri munkahelyen a 10 Celsius fokot) a munkavállalók részére 50 Celsius fok hőmérsékletű teát kell kiszolgálni. 

Továbbá már azt a jogszabályt sem alkalmazni, aminek értelmében az ülőmunkát, vagy szellemi munkát végzőknek biztosítani kell fél méter magasan a 20-22 Celsius fokot. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Eljön kegyelmed Ozorára?

Ozora kis község Tolna megyében, a Tamási járásban, ezerötszázan lakják. Fesztiváljáról híres, történelmileg sok egyébről. Minket ez a sok egyéb érdekelt, pontosabban a történelmi emlékezet, amikor ellátogattunk a faluba.