Németh Szilárd szerint baj van a magyarokkal, mert mindennel szaladunk az orvoshoz

  • narancs.hu
  • 2018. február 22.

Belpol

A jelentős nemzetkarakterológus a szokásosnál is szánalmasabban védekezett, amikor a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó halálesetekről kérdezték.

A Magyar Nemzet újságírói a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó halálesetekről kérdezték a Fidesz alelnökét, aki szerint a baj a magyar emberrel van, aki minden üggyel az orvoshoz szeretne szaladni. Jó példaként Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét említette, aki a tegnapi nap folyamán szögbe nyúlt ugyan, de ahelyett, hogy rohant volna az orvoshoz – mint azt nyilván számos honfitársa tette volna szöggel a kezében –, ő megpróbálta maga orvosolni az esetet.

false

A megszólalást nevezhetnénk akár tragikomikusnak is, de inkább csak szimplán vérlázító, hiszen Németh Szilárd a Magyar Nemzet szerint ugyanezen megszólalásában utalt Vathy Zsuzsa esetére is – az  író 2017 januárjában halt meg, valószínűleg egy oltásra lett allergiás, a háziorvosa hazaküldte, a szakrendelőben nem tudtak segíteni rajta, majd a Honvédkórházban több mint öt órát váratták, de nem kapott kezelést. Végül kísérőjével hazament, otthonról hívtak mentőt, de a Szent Imre Kórházban már nem tudták megmenteni az életét. Az esetet Vathy Zsuzsa lánya, Lázár Fruzsina írta meg a Magyar Nemzetben.

De vissza Németh Szilárdhoz, aki tovább is szaporította a szót s elmondta, hogy meglátása szerint újév után minden magyar  a sürgősségi osztályon lóg, „de az emberek kilencven százaléka január 3-án – nem akarok ebből viccet csinálni – majdnem maga tehet arról, hogy ott van”.

Figyelmébe ajánljuk