Nevelésügyi Kormánybizottságot állít fel Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2023. november 17.

Belpol

A családok és az oktatás ügyével nem sokat törődő Pintér Sándor is a tagja lesz, ám egyetlen nő sincs a bizottságban.

Orbán Viktor Nevelésügyi Kormánybizottság felállításáról döntött, amely saját maga vezet majd – írja a csütörtöki Magyar Közlönyre hivatkozva a 444.hu. A kormányhatározat szerint „a Nevelésügyi Kormánybizottság feladata a magyar állam által a gyermekek hároméves korától nyújtott, a gyermekek nevelését célzó, a kormányzaton belül több miniszter irányítása alá tartozó szervezetrendszeren keresztül szervezett, működtetett és ellátott szolgáltatás nyomon követése, figyelemmel kísérése,” és a kormányzaton belüli feladatok összehangolása.

A kormánybizottság tagjai leszn Pintér Sándor belügyminiszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.