Orbán júniusban felmentette, most pedig újra kinevezte a helyettes államtitkárt

  • narancs.hu
  • 2023. október 5.

Belpol

Micsoda fordulatok az igazságügyi minisztérium életében. 

A Magyar Közlöny értelmében Orbán Viktor október 15-ei hatállyal helyettes államtitkárrá nevezi ki Mázi András Bélát. A 24.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy a kormányfő tavaly júniusban több helyettes államtitkár mellett Mázit is felmentette. 

A határozatok nem indokolják a döntést, azonban időközben az Igazságügyi Minisztérium élén változás történt, Varga Juditot Tuzson Bence váltotta a minisztérium élén. Mázi András Béla korábban az igazságügyi hivatásrendi kapcsolatokért felelt. 

 
 
Varga Judit távozó igazságügyi miniszter gratulál Tuzson Bence megválasztott igazságügyi miniszternek, valamint Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (j2) gratulál Bóka János megválasztott európai uniós ügyekért felelős miniszternek az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. július 4-én. Varga Juditot a képviselők megválasztották az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnökévé.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

Szintén a Magyar Közlönyből derül ki, hogy Orbán Viktor október 1-jétől 2026. szeptember 30-áig Valkó Gábort, a Központi Statisztikai Hivatal jelöltjét, Gerlaki Bencét, a gazdaságfejlesztési tárca jelöltjét, és Pátkai Nándort, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának jelöltjét bízta meg az Országos Statisztikai Tanács tagsági teendőivel. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk