Orbán nem tárgyal a tüntető diákokkal, mert valakik irányítják őket

  • narancs.hu
  • 2018. február 1.

Belpol

Nemsokára már biztosan azt mondják, hogy a háttérhatalom szervezte a demonstrációt.

A január 19-i diáktüntetést szervező fiatalok tegnap nyilvános vitára hívták Orbán Viktort, és mi már akkor megjósoltuk, hogy Magyarország miniszterelnöke egészen biztosan nem fog kiállni vitázni. Így is történt: ma Lázár János a kormányinfón azt mondta,

a kormányfő nem megy el erre a vitára.

A diáktüntetők nyilvános vitára hívják Orbánt. De vajon ki mer-e állni eléjük Magyarország miniszterelnöke?

Elég biztosak vagyunk a válaszban. A magyar oktatási rendszer helyzete miatt nyilvános vitára hívják Orbán Viktort a január 19-i diáktüntetés szervezői. Mivel a demonstráló fiatalok 12+1 pontjáról nem kezdődött semmiféle egyeztetés, pontosabban az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nagyban tojt a közoktatás legfontosabb résztvevőire, a szervezők a kormányfőhöz fordulnak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a tegnapi kormányülésen „nem tárgyaltak erről a nagy lehetőségről”, és ugyan szerinte van a diákok 12+1 pontja között komolyan veendő dolog,

ő talált „zagyvaságokat” is.

Majd azt mondta, hogy „ha még van is akceptálható, támogatható javaslat is a követelések között, akkor sem lehet elvonatkoztatni attól, hogy kampányban tüntettek", és kik állnak a háttérben. Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy biztosan Soros György/az ellenzék szervezte a demonstrációt.

A diákok tegnapi sajtótájékoztatójukon azt közölték, hogy ha a miniszterelnök nem áll ki vitára, február 23-án újabb demonstrációt tartanak.

(via 444.hu)

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd


Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.