Orbán nem tárgyal a tüntető diákokkal, mert valakik irányítják őket

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 01., 17:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nemsokára már biztosan azt mondják, hogy a háttérhatalom szervezte a demonstrációt.

A január 19-i diáktüntetést szervező fiatalok tegnap nyilvános vitára hívták Orbán Viktort, és mi már akkor megjósoltuk, hogy Magyarország miniszterelnöke egészen biztosan nem fog kiállni vitázni. Így is történt: ma Lázár János a kormányinfón azt mondta,

a kormányfő nem megy el erre a vitára.

A diáktüntetők nyilvános vitára hívják Orbánt. De vajon ki mer-e állni eléjük Magyarország miniszterelnöke?

Elég biztosak vagyunk a válaszban. A magyar oktatási rendszer helyzete miatt nyilvános vitára hívják Orbán Viktort a január 19-i diáktüntetés szervezői. Mivel a demonstráló fiatalok 12+1 pontjáról nem kezdődött semmiféle egyeztetés, pontosabban az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nagyban tojt a közoktatás legfontosabb résztvevőire, a szervezők a kormányfőhöz fordulnak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a tegnapi kormányülésen „nem tárgyaltak erről a nagy lehetőségről”, és ugyan szerinte van a diákok 12+1 pontja között komolyan veendő dolog,

ő talált „zagyvaságokat” is.

Majd azt mondta, hogy „ha még van is akceptálható, támogatható javaslat is a követelések között, akkor sem lehet elvonatkoztatni attól, hogy kampányban tüntettek", és kik állnak a háttérben. Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy biztosan Soros György/az ellenzék szervezte a demonstrációt.

A diákok tegnapi sajtótájékoztatójukon azt közölték, hogy ha a miniszterelnök nem áll ki vitára, február 23-án újabb demonstrációt tartanak.

(via 444.hu)

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd


szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 01., 17:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  yoyo
  2018. február 03., szombat 12:57
  Ezek az együgyes fellépések a működő demokrácia korrekciójára kiválóak. Ahol a társadalmi többség tagjai pontosan tudják, hogy ők is sokféle kisebbség tagjai is, és tisztában vannak azzal, hogy ha más csoportok tagjai méltánylásban részesülnek, attól nekik nem lesz rosszabb, sőt.
  Egy ilyen autoriter rendszerben, ahol a demokrácia csak díszletként van jelen, az együgyes kezdemények kavicsként pattannak le a kőfalról. A helyzeten az sem változtat, ha nem csak egy, hanem nagyon sok ilyen kis mozgalom dobálja a maga kavicsait.
  Csak a rendszer megdöntése lehet a megoldás, azt pedig nem a soros diákjai, ápolónői, gazdálkodói, vagy fogyatékosai, melegei, szinglijei fogják véghezvinni, hanem közösen a társadalom nagy tömegei.
 2. 7
  tiszapolgári
  2018. február 02., péntek 14:40
  Orbán magából indul ki. El sem bírja képzelni, hogy valaki úgy is lehet elégedetlen, hogy senki nem áll a háta mögött, senki nem sugdos a fülébe.
 3. 6
  Cyrano
  2018. február 02., péntek 07:47
  Naná, hogy nem tárgyal. Mert mi van, ha szembe találja magát 88-as, 89-es önmagával?

  Valamint: van a pszichológiában a determináció elve, amit a köznyelv a "ki hogyan él, úgy ítél" szólásra fordított le, amiből akkor le kell vonni azt a következtetést, hogy Orbánt (Kövért, Ádert stb) valakik irányították amikor a nyolcvanas években színre léptek.

  Egyik szebb, mint a másik. :-(
 4. 5
  Zoltanius
  2018. február 02., péntek 07:06
  Bezzeg, ha KISZ - értsd Fidelitad - tagok akarnának tárgyalni..
 5. 4
  szegedi789
  2018. február 01., csütörtök 23:26
  Igen, a szokásos.

  A hű-de-fasza-fidesz demokráciában szitokszó, vagy legalábbis a nyavalygással kevert idegbajt kapnak egyesek, egyesek ?, ŐK,, ha a polgárok politizálnak (!), közéleti tevékenységet űznek (!), sőt, tüntetnek (!) , a vitázás meg tényleg valami olyan infernális cselekedet lehet, hogy arról még Pintérsándor se tudott megfelelő módon referálni a nemzet tudtán kívüli örökös min.elnökének...

  Gyávák. Mindig is azok voltak.

  Ha valamit nem lehet megrendezni milliméter pontosan, és esetleg önerőből kéne boldogulni az Öregnek... Hajaj.
 6. 3
  rworse
  2018. február 01., csütörtök 22:45
  Soros-diákok.
 7. 2
  jhamori
  2018. február 01., csütörtök 19:36
  Kukac. Gyáva sz.r kukac.
 8. 1
  naki
  2018. február 01., csütörtök 18:13
  A kisszerű, kicsinyes, kisstílű, egészen kicsi kis diktátor azért nem megy el semmiféle vitafórumra, mert nincsenek őneki érvei. Nem tudja ő, hogy ez az ország nem őérte létezik, hanem annak ellenére, hogy egy magafajta alak a miniszterelnöke. Fosik ő, de nagyon - van is miért.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra