Orbán válaszolt Hegedüsnek: "Te sem gondolhatod komolyan, hogy rasszizmussal vádolj"

  • narancs.hu
  • 2022. július 26.

Belpol

A miniszterelnök tudomásul vette megbízottja lemondását.

Válaszlevelet küldött Orbán Viktor Hegedüs Zsuzsa szociológusnak, miniszterelnöki megbízottnak, aki utóbbi pozíciójáról Orbán tusnádfürdői beszédének kevert fajú népekről szóló része miatt mondott le.

Hegedüs Orbán beszédét "tiszta náci", "fajgyűlölő" szövegnek nevezte, ami Goebbelsnek is tetszett volna.

Orbán válaszában, amit Orbán Balázs politikai igazgató tett közzé, azt írja, "te sem gondolhatod komolyan, hogy 20 év közös munka után rasszizmussal vádolj engem." A miniszterelnök kifejti, hogy kormánya a zéró tolerancia politikáját követi a rasszizmus és az antiszemitizmus ügyében, és hogy felfogása szerint a Jóisten minden embert saját képmására teremtett.

"Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva" - írja Orbán, aki azzal zárja levelét, hogy Hegedüs lemondását sajnálja, de tudomásul veszi. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk