Összeillesztett papírfecnik alapján kiderülhet, hogy ki szemetelt Kőbányán

  • narancs.hu
  • 2020. június 20.

Belpol

Kovács Róbert önkormányzati képviselő szedte össze az illegálisan lerakott hulladékot. A feltételezett elkövető benne felejtette a bizonylatait.

„Ha illegális szemétlerakás, akkor továbbra is zéró tolerancia, mindegy, hogy magánszemély által otthagyott kis kupac, vagy valamilyen cég által elkövetett szeméthegy” – írja a Facebookon Kovács Róbert, a Momentum kispesti önkormányzati képviselője.

Kovács Róbert szerint a Panka utca Maglódi út felé eső vége régóta kedvelt helyszíne a szemetüktől megszabadulni vágyó embereknek. „Itt szinte mindig van egy halom lerakott szemét, jobbára háztartási hulladékkal kevert lim-lom”.

A legújabb „kupacban” a képviselő szerint feltételezhető elkövető benne felejtette a személyes iratait, bizonylatait „apró fecnikre tépve ugyan, de hiánytalanul”

„Ebből következik két dolog: egyrészt kis türelemmel a bizonylatokat szépen össze lehetett rakni a »kirakójáték« darabjaiból, másrészt máris megdől az ilyenkor szokásos érvelés miszerint »én csak kidobtam a kukába, valaki meg onnan ellopta, így került az út szélére«. A fellelt papírok és a fényképek alapján a hatósági eljárást kezdeményeztem, ami tegnap hivatalos módon meg is indult” – fogalmaz a képviselő.

(Index)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?