Parti Nagy: Senki nem akarhatta ezt a rendpárti diktatúrát

  • narancs.hu
  • 2021. november 20.

Belpol

A költő szerint a jövő évi választás nyerhető a Fidesz ellen. 

“Senki nem akarhatta ezt a rendpárti diktatúrát, még később sem. Csak túl édes lett a hatalom, és ellenállás hiányában mindent meg lehetett csinálni, és mindent meg is csináltak, ami az EU-n belül tehető, persze nem fekete autókkal és politikai letartóztatottakkal” – mondta Parti Nagy Lajos a Népszavának adott interjújában azzal kapcsolatban, hogy mennyire messze van már a NER attól, amit az első szabad országgyűlési választás képviselői tűztek ki célul.  

Parti Nagy továbbá arról beszélt, szerinte képtelenség, hogy még sokáig maradjon a Fidesz hatalmon, bár 2018-ban is nehéz volt elhinni, hogy még jön négy év Orbán-kormány, mégis ez történt. Mindenesetre a költő bízik benne, hogy a jövő évi választás nyerhető, és – ahogy fogalmazott – “ezt az egyre romlottabb, cinikusabb és elszálltabb NER-garnitúrát mindenki érdekében el lehet jövőre távolítani a kormány közeléből”.    

Kedves Olvasónk! 

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért! 

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. 

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. 

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk