Pintér Sándor: A státusztörvény ellen felszólalók egyike sem olvasta a törvény szövegét

Belpol

„Az oktatás, nevelés színvonalának további jelentős emelkedését” eredményezi a törvény – válaszolta a belügyminiszter a Momentum oktatáspolitikusának, Tóth Endrének.

Tóth Endre a státusztörvény elfogadásakor megküldte Pintér Sándor számára a törvény ellen tiltakozó pedagógusok, diákok és szülők videós üzeneteit. A törvényről szóló „egyeztetésen” ugyanis Pintér Sándor jelenlétében nem kaphattak szót a tiltakozásokat vezető civilek.    

momentumos képviselő videójában a demonstrációk ismert arcai szólalnak meg. Palya Tamás, a Kölcsey gimnázium polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanára szerint a státusztörvény 15 évre veti vissza a hazai közoktatást. Nagy Erzsébet, a PDSZ elnöke arra szólítja fel a belügyminisztert, hogy hagyja el a közoktatást, mert nem ért a területhez. A megszólaló diákok és szülők pedig a bosszútörvény miatti tanári pályaelhagyásra figyelmeztetik a minisztert, egyben a törvény visszavonását kérik.

E videóüzenetre küldött a válaszlevelében Pintér tájékozatlansággal vádolja a megszólalókat és kiáll a státusztörvény minőséget emelő hatása mellett. Tóth Endre a közösségi oldalán így kommentálta a miniszter levelét: „Hülyének nézi Pintér Sándor a bosszútörvény ellen tiltakozókat. Hiába jönnek a hírek a tömeges felmondásokról, az oktatásvezetésben nulla önreflexió van azzal kapcsolatban, hogy milyen súlyos károkat okozott a bosszútörvényük. De hát mit is várhatnánk 13 év tudatos oktatást lerohasztó kormányzás után?”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk