Schmidt Mária egymilliárdból folytatja az '56-os emlékév tanárképzését

  • narancs.hu
  • 2019. március 18.

Belpol

Kényelmes wellness szállodákban zajlik majd a tanfolyam.

Tavaly májusban ért véget az 1956-os emlékévhez kapcsolódó tanárképzési program. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány azonban folytatná. A Schmidt Mária vezette szervezet nettó egymilliárd forintért rendelt meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévhez kapcsolódóan pedagógus továbbképzési szolgáltatást – írja az uniós közbeszerzési értesítő tájékoztatója nyomán a Népszava.

A pályázaton a 2016-ban a hasonló pályázaton befutó Prekog Alfa Kft. indult csak. És győzött. A Prekog ezúttal ötezer fő továbbképzését vállalta egymilliárd forint ellenében. Fejenként 112 ezer forintért vállalták a tanárok továbbképzését, résztvevőnként 33 ezer forintba megy el a képzési helyszín és szállás biztosítására és 30 ezer forint az étkezésre. A költségek közé tartozik 4 filmes mintaórá felvétele, valamint egy werkfilm forgatása a továbbképzésről.

Egyetlen jelentkező '56-os ismereteinek bővítése tehát közel 200 ezer forintba kerül.

A pályázat elnyeréséről a győztes cég is beszámol a honlapján. Mint írják, mivel sokan jelezték, hogy korábban nem állt módjukban részt venni rajta, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által biztosított forrásoknak köszönhetően a képzést újra meghirdethetik a résztvevők számára ingyenes formában. A képzés helyszínei "kellemes és tanulásra alkalmas konferencia- és wellness-szállodák az ország több pontján, a résztvevőt azonban nem terheli költség a képzéshez kapcsolódó étkezés és szállás tekintetében sem.” A felhívásban az is szerepel, hogy „a képzés történelmi tárgyú, de nem csak történelemtanároknak szól”, így akár testnevelés és kémiatanárok is jelentkezhetnek.

A Prekog Alfa már gőzerővel dolgozik a programon: a balaton-környéki, ceglédi vagy éppen mezőkövesdi szállodákban meghirdetett képzések csaknem fele már be is telt.

Figyelmébe ajánljuk