Semmilyen nyilvántartás nincs róla, csak üres dobozok állnak halomban, mi az?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 25., 07:26
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hadházy Ákos és Szél Bernadett betekintést nyert a káoszba.

Egy hónapos küzdelemmel érte elaz LMP két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos, hogy betekintést nyerhessen a kormánynak visszaküldött nemzeti konzultációs ívekbe. Kemény menet volt, de megérte.

A kormány szerint persze ez minden idők legsikeresebb konzultációja. Ez minden alkalommal így van. De Soros megállítása persze minden pénzt megér, a "Soros-terv" leleplezése meg aztán főleg. Ám a Fidesz bármely állításáról, miszerint "hú, de sikeres a konzultáció", semmilyen elérhető adatbázis nincs, amely igazolná azokat. Minek is.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szűk másfél órát adott Hadházynak, hogy a délutáni csúcsforgalomban három különböző budapesti helyszínen betekinthessen a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásába. A médiát persze kizárták mindenhonnan.

 • Az első helyszínen, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. egyik VIII. kerületi telephelyén mindenesetre elismerték, hogy nincs nyilvántartás a beérkező nemzeti konzultációs ívekről.
 • Míg a másik telephelyen szintén nem tudtak nyilvántartást mutatni, viszont Hadházy és Szél úgy látta, hogy ha valaki akar, egészen könnyen babrálhat az ívekkel.
 • Végül a konzultációs ívek számítógépes feldolgozását végző Kopint Datorg Kft. irodájában szintén nem volt nyilvántartás.

Hadházy 99 százalékig biztos benne, hogy kamu a kormány által bemondott szám, és nincs 1,7 millió a visszaküldött ívek száma. „Ha a dobozok számát nézem, és tényleg valódi ívek voltak bennük, akkor lehet, hogy láttam 900 ezer ívet. Rendkívül zavarba ejtő volt, hogy az egyik helyszínen sem volt egyetlenegy kockás papír vagy valamilyen nyilvántartás.”

Ezt a feltételezést erősíti meg a HírTV péntek este lejátszott hangfelvétele, amin Hadházy Ákos az egyik ügyintézővel beszélget: a férfi pedig azt mondja, hogy november 13-ig legfeljebb 400 ezer ív érkezett be. De a hangfelvételen az ügyintéző hozzáteszi, hogy az adatok közti eltérést szerinte az online kitöltött kérdőívek adják.

A baj csak az, hogy épp Tuzson Bence szóvivő állította azt, hogy az eddigi nemzeti konzultációkon a beérkező válaszok mindössze 5 százalékát kapták az interneten keresztül. Ahogy azt is elismerte, hogy a neten annyiszor tölti ki valaki a kérdőívet, ahányszor nem szégyelli.

Megint annyiszor töltheti ki online a nemzeti konzultációt, ahányszor csak nem szégyelli

A rendszer végtelenül kíváncsi a véleményére.

Eközben a kormány bejelentette, hogy december 1-ig meghosszabbítja a nemzeti konzultáció határidejét. Na, vajon miért?

Hadházy és Szél a konzultációról szóló betekintő kalandjáról természetesen Rogán minisztériuma már terjeszti a kormánynak szükséges hülyeségeket: "kétmillió emberbe rúgtak bele, akik már kitöltötték és visszaküldték a konzultációs íveket", "miközben meg akarják akadályozni, hogy a magyarok elmondják véleményüket, Brüsszelben az LMP támogatja a betelepítési terveket".

S a médiát ugye kizárták, de ráküldték Hadházyékra a kormany.hu fotósát, aki rengeteg dobozzal a háttérben örökítette meg az LMP-seket.

Az Origo pedig nem volt rest, és jó lakáj módjára képaláírással hangsúlyozta a látottakat:

"Szél Bernadett és Hadházy Ákos a Kormány.hu által közreadott fotón. A háttérben a nemzeti konzultációs íveketet 500-ával gyűjtő dobozok. Az LMP elnöke mégis azt nyilatkozta, hogy az egész konzultáció kamu, nyilvántartás nincs, még egy kockás papír se."

Ám Hadházy az Indexnek elmondta, hogy "a mögötte a falhoz felstócolt dobozok mind üresek voltak. Egészen konkrétan még rá is kérdezett ott, hogy akkor ezek a dobozok mik, és mondták neki, hogy ezek üresek. Mellette látható is, egy részük már vagy még lapra össze voltak hajtva."

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 25., 07:26
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 17
  galambocskám
  2017. november 27., hétfő 09:28
  Rosszul tudja. Az igazi demokrata nem csak a miniszterelnök nevét nem tudja - hogy a minisztereket már ne is említsem - hanem arról sincs halvány sejtelme sem hogy van-e az országának királya vagy királynője. Sőt az államformáról sincs fogama, nem tudja az országának a nevét, sőt a sajátját sem.


 2. 16
  Cyrano
  2017. november 27., hétfő 08:29
  Németország kancellárja Európa egyik vezető politikusa, még olyan tyúkagyú is hallott róla, mint kegyed.
  De ha megkérdez egy hollandot, dánt, svédet - a legritkább esetben fogja tudni. Tudják a királyuk/királynőjük nevét, de magasról tesznek arra, ki a miniszter. Tapasztalatból tudom.

  (Az állandó jelzői ugyanolyan balgák és unalmasak, mint maga. Nem tiltakozom ellene, mert nem maga dönti el az én politikai irányultságomat, akkor sem, ha beszarik az erőlködéstől. Csak megjegyzem, hogy unalmas, ostoba, szellemtelen - node galambagyútól nincsenek az embernek elvárásai.)

  Minél többet ír, annál jobban kiviláglik az, hogy miért támogatja a regnáló hatalmat.
 3. 15
  galambocskám
  2017. november 27., hétfő 07:36
  Szörnyű hírem van. Németországban nincsen demokrácia. Biztos forrásból tudom - óh, gyurcsincsi megtestesülése - hogy a német lakosok tudják kicsoda Németország kancellárja.

  Pedig az lenne a szép, a demokratikus ha fogalmuk sem lenne róla hogy a minszterelnöki/kancellári poszton ki reprezentál. Igaz, a választások alkalmából ez talán nehézségeket okozna mert a lakosok - akiknek egy igazi demokráciában dunsztjuk sincs róla hogy ki vezeti az országot - szóval ez a választáskor talán némi nehézségeket okozna, de oda se neki óh gyurcsincsi megtestesülése.
 4. 14
  Cyrano
  2017. november 26., 17:15
  13

  Miért kell mindig, mindenáron bebizonyítani a tájékozatlanságát?
  Nézzen meg egy TÉNYLEGES demokráciát, az átlagpolgárnak gőze nincs róla, ki a me. Mert nem vezérelvű társadalomban él. Csak maga vágyik egy erős kézre.:(
 5. 13
  galambocskám
  2017. november 26., 16:28
  "Ahol érdektelen lenne, hogy ki reprezentál a miniszterelnöki poszton."

  Már eddig is gyanakodtam rá, hogy az uralkodó herceg megtébolyodott, de már fix.

 6. 12
  rworse
  2017. november 26., 15:28
  Szegény grrreselyű nem akarja érteni, hogy éppen nem arról szól a dolog, hogy Orbán helyébe kell egy ellenzéki vezető, hanem a demokráciát kell visszaállítani. Rendszert. Ahol érdektelen lenne, hogy ki reprezentál a miniszterelnöki poszton.
 7. 11
  galambocskám
  2017. november 26., 07:11
  Kaszára-kapára kapni....és attól lesz jó ellenzék? Lesz olyan ellenzéki politikus akit a népek, az ellenzéki érzelmű népek az Orbán helyébe tudnának képzelni?

  Ha van akkor ki vele!

  Mert önmagában a kormányrugdalás nem hoz a konyhára semmit ha nincs ott valaki, valamelyik párt akire és amelyre az emberek rá akarnák bízni az országot.

  Ez tett be annakidején ez a reménytelenség és kilátástalanság a régi nagy tüntetéseknek is. Amikor az ellenzéki egyed felmászott a színpadra és előadta azt amit előadott. És lőn bánat és nagy búslakodás hogy ezek csak erre képesek. Most meg már semmire sem képesek.

  Jó, a hadházy-szél páros leleplezett - állítólag - leleplezett egy nagy rakás üres dobozt. Nem mintha én hitelt adnék a nekünk ingyen dolgozik a Werber hadházy-szél párosnak. 8. 10
  jhamori
  2017. november 26., 04:33
  Látjátok, látjátok: amíg megy a szócséplés, addig semmi érdemi nem történik. A karaván halad, Orbán meg marad.

  Ideje lenne kaszára-kapára kapni... Más megoldás nincs – és erre jobb előbb rájönni, mint később ráb@szni.
 9. 9
  rworse
  2017. november 25., szombat 20:51
  mindenidőklegsikeresebberdőspéterkurvaanyád
 10. 8
  rworse
  2017. november 25., szombat 20:44
  Amúgy, az is kinéz, hogy a két LMP-st azért vezették végig hirtelen engedéllyel ezen a három Patyomkin falun lóhalálában, a raktárosok által dezinformáltatva őket, hogy utána diadalmasan előállhassanak a postai adatokkal, meg a raktárosok által letagadott jegyzőkönyvekkel. Lásd pert ígért a kormány hétfőre.

  Egyáltalán, minek tárolják három helyen a leveleket?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra