SZFE-s hallgatók együtt lépnek fel Nagy Feróval az EFOTT-on

  • narancs.hu
  • 2023. július 13.

Belpol

Nagyot változott a világ. 

„Az EFOTT Legends összművészeti együttműködés keretében az SZFE másodéves zenés színművész osztályának hallgatói lépnek fel Nagy Feróval, Zalatnay Cinivel, Karácsony Jánossal és a Neoton Família Sztárjaival az EFOTT fesztivál nagyszínpadán” – olvasható a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) weboldalán. 

A leírás szerint saját, kétórás összművészeti showműsort hozott létre az EFOTT a fesztivál pénteki napjára: „az EFOTT Legends produkcióban legendás művészek és fiatal, népszerű énekesek együtt, egy színpadon hozzák össze a múltat, a jelent és a jövőt. A műsor célja, hogy a 80-as és 90-es évek színes, szerelmes kavalkádját egy nosztalgikus környezetben újra éljék a fesztiválozók”.  

 
 
Fotó forrása: EFOTT
 

Mint ismert, a kormány 2020-2021-ben az állami felsőoktatás jelentékeny hányadát olyan alapítványok tulajdonába szervezte ki „modellváltás” címszó alatt, amelyek kuratóriumait kormányzati és kormányközeli figurákkal tömte ki. A lenyúlás ellen egyedül a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tiltakozott. Az intézmény demonstráló hallgatói elfoglalták az egyetemet, az akcióhoz több közkedvelt színész is csatlakozott. 

Az SZFE átalakításának jegyében az ottani alapítvány élére Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját nevezték ki, az ötfős kuratórium dönt az állami támogatások felhasználásáról, az osztályfőnökök, tanárok személyéről. E döntéshozó szervbe olyanokat delegáltak, akiknek korábban nem volt közük az egyetemhez, fő érdemük az, hogy a NER kulturális közegébe tartoznak. Kancellárnak például a honvédelmi ismeretekkel és múlttal rendelkező Szarka Gábort nevezték ki. A történtek fényében több oktató és diák távozott az intézményből. 

Most pedig már ott tartunk, hogy az SZFE-s hallgatók együtt lépnek fel Nagy Feróval, aki az egyik leghűségesebb kormánypárti celebritás manapság. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk