Támogatottságban Jakab és Dobrev is veri Karácsonyt

  • narancs.hu
  • 2021.07.29 11:16

Belpol

De ismertségben Karácsony áll az élen az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül - a Závecz Research szerint.

A hat ellenzéki miniszterelnök-jelölt közül Karácsony Gergely a legismertebb, támogatottságban azonban Jakab Péter és Dobrev Klára is előtte végzett - írja a hvg.hu a Závecz Research friss közvélemény-kutatása alapján.  A kutatásához június 21. és június 30. között, egy 1200 fős mintán készült az adatfelvétel. A közölt adatok az ellenzéki pártok szavazóira, illetve az ún. aktív bizonytalanokra vonatkoznak,

Ismertség terén tehát Karácsony Gergely főpolgármester áll az élen (96%), utána Dobrev Klára (92%) és Jakab Péter (90%) következik. Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter kétharmados vagy azt valamivel meghaladó ismertséggel rendelkeznek, a sor végén pedig  Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke áll 45 százalékos ismertséggel.

A támogatottsági sorrend azonban másképp fest, itt Jakab Péter (28%) vezet, őt követi Dobrev Klára (27%), majd Karácsony Gergely (24%) és Fekete-Győr András (12%) jön. Márki-Zay és Pálinkás 5 százalék alatti támogatottsággal bír csupán.

A kutatásban az ellenzéki miniszterelnök-jelöltekről kialakult általános véleményt is vizsgálták. Az ún. imázsmutató szerint Jakab Péter pozíciója a legstabilabb, tőle 2 indexpontra következik Dobrev Klára, őt Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely követi. Mint megjegyzik: bár Márki-Zay támogatottsága nem kiemelkedő, az imázsprofilja ennél jóval kedvezőbb, de Fekete-Győr András és Pálinkás József esélyei meglehetősen mérsékeltek arra, hogy a második fordulóba jussanak.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Neked ajánljuk