Több mint kétharmad: Megszavazták a Sargentini-jelentést

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 12., 13:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Elindul a 7-es cikk szerinti eljárás Magyarország ellen.

Elfogadta az Európai Parlament szerdán Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőnek a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló jelentését. Ezzel elindul az úgynevezett 7-es cikk szerinti eljárás Magyarország ellen, amelynek végén az Európai Tanács akár a kormány uniós szavazati jogának megvonásáról is dönthet.

A jelentést 448 igen, 197 nem és 48 tartózkodás mellett fogadták el, azaz simán meglett a szükséges kétharmados támogatottság. 2017 tavaszán, amikor az egész folyamat elindításáról szavaztak, csak 393 képviselő nyomott igent.

7 égetően fontos kérdés a Sargentini-jelentésről

Minden, amit még Orbán mai színre lépése előtt tudni érdemes az Európai Parlament eljárásáról. Az Európai Parlament kedden Orbán Viktor részvételével vitázik, szerdán pedig szavaz arról a jelentésről, amely az uniós alapszerződés 7-es cikkelye szerinti eljárás megindítását javasolja Magyarországgal szemben.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 12., 13:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  Kovacs
  2018. szeptember 12., szerda 15:27
  Jó, jó... én azért "polemizálok" yoyo ellen is, (holott alapjában véve egyetértek vele), mert azok is sokkot kaptak a szavazás eredményétől, akikkel "egy húron pendülök" a jogállamiság és emberijogok területén...ezt én nem akarom elfogadni, mert túl kell lépni ezen a csalásokkal teli "magyarságtudaton"(vagy minek nevezzem ezt a siralmas izét), mert tudom, hogy ez akadályozza még mindig a többséget. Én azt mondom, hogy az Európai Parlament lépését el lehet fogadni. Minden "nyafogás" nélkül.
  Sorry, ha másképp érkezett meg hozzátok.
 2. 12
  yoyo
  2018. szeptember 12., szerda 15:50
  ez a hangulat és szitu arra emlékeztet, amikor nem sokkal a parlamenti választások előtt Hódmezővásárhelyen nyert az ellenzék, és országosan "támadt egy közérzet".

  Csakhogy ez istentelenül kevés.

  Én semmilyen mást nem tudok rövid távon elképzelni, mint egy ilyen alkalomból kerekedő láncreakció szerű nagy, országos, spontán tiltakozást (de ahogy lentebb írtam, elképzelni leginkább csak betépve lennék már képes ilyet).

  Hogy hirtelen szemléletváltotás, semmiből keletkező politikai tudatosság, kész koncepció, új program, szervezet, többséget megjeleníteni képes erő kerekedjen, hát ezt betépve sem nagyon.
 3. 13
  yoyo
  2018. szeptember 12., szerda 16:04
  és most is nagyon jó lenne, ha nem abban élné ki mindenki az indulatát, hogy a facebook-on szellemeskedő, orbánon poénkodó mémeket oszt meg
 4. 14
  rworse
  2018. szeptember 12., szerda 16:05
  Ez egy sültgalamb a magyaroknak - lehetne, ha lennének még elegen, akik hajlandóak legalább a szájukat kitátani, de már olyan is alig van.
 5. 15
  Világos
  2018. szeptember 12., szerda 16:09
  Itt világosan látszik , hogy nem a határszéleken elhagyatott településeken élők szavaztak
  egy zsák krumpli ellenében.
  A próbléma továbbra is: nem, hogy vastag a bőr a képükön pléből van amely még csak
  nem is korhad. Akkora tartalék pénz van mögöttük amit bezsebeltek, hogy 10 Unió
  véleménye sem számit.
 6. 16
  Kovacs
  2018. szeptember 12., szerda 16:38
  13: Hogy ezzel mit akarsz mondani, maradjon a személyes rejtélyed. Nekem a Kétfarkú 2/3-os vicces megjegyzése a szatíra legjavából való.
 7. 17
  tiszapolgári
  2018. szeptember 12., szerda 18:38
  yoyo

  Fogadni mertem volna, hogy fanyalogni fogsz, mint aki citromba harapott.

  Hadd mémezzenek, ki tudja, meddig lesz még elérhető a Facebook.

 8. 18
  rworse
  2018. szeptember 12., szerda 19:06
  Yoyo azt mondja, hogy a mémezés kevés reakció.
 9. 19
  szegedi789
  2018. szeptember 12., szerda 19:43
  Kovács, én is örülök a kétharmadnak ( hihi), de ezek az egyértelmű jelzések csak fogadó fél esetén lesz működőképes. Most viszont tisztább a helyzet, látjuk kinek milyen érdeke forog kockán. És nem az országé. Nem tudom, de ez a cipő kicsit nagy lesz OV-nek, aki "kinőtte a magyar politikai színteret, és most európai államférfiú lesz". (Istenem, de rühellem ez a dumát.)

  Én már kevésbé látom Yoyo Vásárhelyét. Most mindenki csak néző. Kisit nagyon be-/lelassult néző. Az előadás megy. Pár ember még magyarázni próbál... De lassan egy ügyelőnek pofánkba kéne ordítani, hogy tessenek má' haza bandukolni, és élni !!!!!!!!!

  Egyébként elég romokban van ellenzék, hogy innen azért májusig lehetne dobbantani. Még élő és nem kompromitálodott polgároknak. Elég hülye érzés lenne, hogy májusra annyi opció marad:

  a) méretes **** rajzolása szavazólapra, igény szerinti dedikációval
  b) Kétfarkúék
  c)otthon maradni

  Legalább egy valóban létező, hajótörött pártocska, szervezet, vagy valami. Legalább pár képviselőnyi életjelet adni egy másik Magyarországról.............
 10. 20
  tiszapolgári
  2018. szeptember 12., szerda 20:00
  17-18

  Mindössze néhány órával a szavazás után milyen reakcióknak kellene lenniük ahhoz, hogy yoyo elégedett legyen?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra