Úgy látszik, Demeter Szilárd távozik a PIM éléről

  • narancs.hu
  • 2023. október 18.

Belpol

Kiírták a pályázatot a főigazgatói posztra.

Megjelent a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói tisztségének betöltéséről szóló pályázati hirdetmény a PIM honlapján szerdán. 

A közleményből kiderül, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter még október 9-én írta alá a pályázati felhívást, amely szerint mesterfokozatú végzettséggel és szakirányú képzettséggel, illetve jogász vagy közgazdász szakképzettséggel rendelkező embert keresnek a főigazgatói tisztségre.

Előnyt jelent „a magyar irodalom külföldi megismertetésében szerzett jártasság, továbbá nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezés az irodalom és a gyűjtőkör tekintetében hasonló szakmai profilú muzeális intézmények élén”. Fontos még a „jó kapcsolatteremtő, érdekegyeztető és kommunikációs készség”, valamint „a magyar és egyetemes ezsmetörténetben szerzett jártasság”.

Az új főigazgatónak 2024. február elsejétől kell munkába állnia. 

A most 47 éves székelyudvarhelyi születésű Demeter Szilárd író 2018 szeptemberétől vezette a Petőfi Irodalmi Múzeumot.

Arról, hogyan kezdte és aztán miképpen folytatta a munkát, ezek a cikk szólnak:

Arról, hogy ez az erőközpont az utóbbi időben mintha omladozna, ez a cikkünk számol be:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk