Elmarasztalták a kispesti MSZP-s nyaralójánál forgató momentumost

  • narancs.hu
  • 2021. június 30.

Belpol

Az ügyészség szerint Paróczai Anikó személyes adatokkal élt vissza.  

Az ügyészség egy évre feltételesen felfüggesztette a Momentum kispesti önkormányzati képviselője, Paróczai Anikó ellen személyes adattal visszaélés miatt indult eljárást - közölte a párt.

Paróczai ellen azért kezdtek nyomozni, mert egy tavaly februári Facebook-videójában felvételeket mutatott Kránitz Krisztián korábbi MSZP-s képviselő, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának spanyolországi nyaralójáról.

Kránitz a nyaralót 2018 végén vette, de nem szerepelt a 2019-ben leadott vagyonnyilatkozatában, állítása szerint azért nem, mert tulajdonjoga bejegyzéséről csak a vagyonnyilatkozat leadása után értesítették.

Az eljárás felfüggesztése azt jelenti, hogy az ügyészség szerint Paróczai bűncselekményt követett el, a döntés indoklásában azt írják, “amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen telik el, a gyanúsított az előírt magatartást tanúsította, a gyanúsított a feltételes felfüggesztés alapját képező bűncselekmény miatt nem büntethető, így az eljárás megszüntetésére kerül sor.”

Paróczai a határozat ellen panasszal fog élni.

Kránitz Krisztián a főszereplője volt a Hír Tv és a Magyar Nemzet által a 2019-es önkormányzati választások előtt nyilvánosságra hozott felvételeknek, amelyeken Lackner Csaba volt MSZP-s önkormányzati képviselő oldott hangulatban beszélt a kerületi korrupciós ügyekről. Kránitz tagadta, hogy a felvételeken elhangzottakból bármit elkövetett volna.

Paróczai a Momentum színeiben elindul Kispesten a szeptemberi ellenzéki előválasztáson, két ellenfele jelen állás szerint Burány Sándor (MSZP-Párbeszéd) és Arató Gergely (DK) lesz. Kránitz Krisztián és a helyi MSZP ügyei vélhetően fontos témái lesznek az előválasztási kampánynak is. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk