Új nevet kap Nagy Márton tárcája

  • narancs.hu
  • 2023. december 7.

Belpol

Januártól a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot átnevezik, helyébe a Nemzetgazdasági Minisztérium lép.

A minisztérium új elnevezése arra utalhat, hogy a gazdaságfejlesztési minisztert Orbán Viktor még több felelősséggel ruházza fel és a továbbiakban még meghatározóbb szerepe lehet – írja „parlamenti információkra” hivatkozva az Index.

A lap emlékeztet, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium korábban a második, illetve a harmadik Orbán-kormány gazdasági minisztériuma volt. 2010-ben Matolcsy György vezetésével indult útjára. Jogutódja akkor a Pénzügyminisztérium lett.

Nem ez az egyetlen változás. Gulyás Gergely és Navracsics Tibor még november derekán nyújtotta be az Országgyűlés elé a T/6063. törvényjavaslatot, melynek értelmében januártól Magyarország minisztériumainak felsorolása kiegészül a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal. Az új tárca a Miniszterelnökség szervezetéből történő kiválással jön létre. Azt már tudjuk, hogy jelenleg tárca nélküli miniszterként Navracsics Tibor felügyeli a területfejlesztést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.