Visszadobták a vádiratot – Egyelőre nem ítélték el a vasárnapi tüntetőket

  • narancs.hu
  • 2014. október 29.

Belpol

Elmaradt a gyorsított eljárás, a bíró a hiányos bizonyítékokra hivatkozva visszadobta az ügyészségnek a vasárnapi, internetadó elleni tüntetésen őrizetbe vettek elleni vádiratot.

A több mint 48 órán át fogva tartott, és a tárgyalásra bilincsben elővezetett tüntetőket szabadlábra helyezték, az első rendű vádlott számára lakhely-elhagyási tilalmat rendeltek el.

false

Fotó: Németh Dániel

A vád azonban továbbra is csoportosan elkövetett garázdaság, nevezetesen a Fidesz székház megrongálása. A reggeli tárgyaláson, pontosabban a tárgyalás elmaradásának bejelentésén azonban az is elhangzott, hogy az öt – hangsúlyozzuk, szigorú biztonsági intézkedések között, rabszíjon, bilincsben elővezetett – vádlott közül csupán az első és a másodrendű okozott forintokban is kifejezhető kárt, a harmad-, negyed- és ötödrendű nem. Az ügyész szavaiból világosan kiderült, hogy nettó hazugság volt Kocsis Máté részéről több tízmilliós kárról beszélni meg hogy a tüntetők darabokra törték volna a Fidesz székházat. A vád sérült nyílászárókat és összességében 200 ezer forintot nem meghaladó kárt említett.

 

Figyelmébe ajánljuk