Visszavonul a Karsai Dánielnek Xanaxot ajánló Megafonos

  • narancs.hu
  • 2024. június 16.

Belpol

Az alkotmányjogász érdemben válaszolt az influenszer indulatos megjegyzésére.

Karsai Dániel alkotmányjogász nemrég arra kérte Sulyok Tamás köztársasági elnököt, ígérje meg, hogy kegyelmet ad azoknak, akiket azért ítélnek el, mert segítséget nyújtottak az életvégi döntés végrehajtásában halálos beteg embernek.

Az államfő, aki korábban személyesen is meglátogatta a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogászt, azt válaszolta, nem tesz ilyen ígéretet.

Azóta az Emberi Jogok Európai Bírósága is döntött Karsai Dániel beadványáról: elutasította azt.

Ehhez a társadalmi vitához hozzászólt a Megafon egyik influenszere, Szakács István is, egy élő TikTok-videóban:

„A Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira, annyira izél, tehát hogyha olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, azt viszontlátásra”.

A videó után a fiókját törölte a szolgáltató, ő pedig új fiókot hozott létre, ahol elnézést kért.

Szakács most közleményben kért bocsánatot a Facebookon is azért, amit mondott, nem is érti, hogy jött ki ilyen belőle. Érzékeltette, hogy provokálták, és úgy látja, az élőzés rossz hatással van rá, ezért egy időre visszavonul a közéleti véleménynyilvánítástól, az is lehet, hogy örökre:

 

 

A hozzászólók között azért akad, aki győzködi, hogy ne vonuljon vissza, mert „a meghátrálás a gyengék szimbóluma”.

Megjegyzésére reagált annak címzettje, Karsai Dániel is. Szót ejt az orális szexről, de részletesebben ír arról, hogy ő is vallásos, hisz a teremtésben, és abban is, hogy az embert szabad akarattal teremtette az Isten.

„Tegyük fel, hogy az életvégi döntés meghozatala »rossz«. Evilági, azaz jogi eszközökkel megtiltani akkor sem lehet. Az Isten által adott szabad akaratot nem lehet korlátozni. Sokan most az asztalra csaphattak. Micsoda? Ezen az alapon akkor engedélyezzük a gyilkosságot, gyerekek abuzálását, a korrupciót? Természetesen nem. A mások sérelmére elkövetett »rosszat« nem szabad hagyni. Sok esetben jogi eszközökkel is fel kell ellene lépni. De ha más nem sérül, mint az életvégi döntések meghozatala esetében, úgy a szabad akarat nem akadályozható. Ez Isten és ember ellen való vétek lenne. És súlyos emberi jogi sérelem. Az elmúlás ugyanis az élet része. Tehát az elmúlás: létkérdés. Az Alaptörvény egyik legszebb mondata szerint a létezés alapja az emberi méltóság. Aminek integráns része az önrendelkezési jog. Ami kiterjed az elmúlás idejének és módjának megválasztására is” – írja az alkotmányjogász.

A címlapkép forrása ez a Facebook-oldal

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk