Völner-ügy: parlamenti vizsgálóbizottságot akar az Egységben Magyarországért

  • narancs.hu
  • 2022. február 20.

Belpol

Kunhalmi Ágnes kizártnak tartja, hogy Varga Judit és Orbán Vitor se tudott volna az ügyről.

Az Egységben Magyarországért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-ügyben – közölték a párszövetség vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusa szerint pár hónappal ezelőtt az utóbbi évek egyik legnagyobb kormányzati korrupciós botrányára derült fény a Völner-üggyel. Kiderült, hogy Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese rendszeresen, alkalmanként 2 és 5 millió forint közötti összeget vett át kenőpénzként Schadl Györgytől, a Magyar Végrehajtói Kar elnökétől.

Azt is hozzátette, a pénzért Völner Pál vállalta, hogy felügyeleti, hatósági, és igazgatási jogkörével visszaélve különböző dolgokat intéz el az azóta előzetes letartóztatásban lévő Schadl Györgynek. Rajta kívül több végrehajtót is letartóztattak az ügyben.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az Egységben Magyarországért Budapest 15. választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje az ügy politikai szálaira hívta fel a figyelmet, és kizártnak mondta, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter minderről ne tudott volna, sőt azt is, hogy maga Orbán Viktor ne tudna arról, mi történik a kormányában. „Ezt ki kell deríteni, ezért kezdeményezünk országgyűlési vizsgáló bizottságot” – mondta.

Konczer Erik (DK) szerint az ügyben ma még csak a jéghegy csúcsát látják, de meg akarják ismerni azt is, ami a víz alatt van, azt, hogy meddig érnek a szálak, és milyen szerepe volt az ügyben Varga Juditnak, Rogán Antalnak, illetve Orbán Viktornak.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, az Egységben Magyarországért Budapest 4. választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje szerint a magyar embereknek elegük van abból, hogy a fideszes kiváltságosok minden következmény nélkül bármit megtehetnek.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk