Volt főnöke figyelmeztette a minisztert: Súlyos gondok vannak a paksi beruházással

  • narancs.hu
  • 2018. november 20.

Belpol

Ne aggódjunk: Süli János azt válaszolta, majd "megbeszélik az ügyet".

A hvg.hu birtokába került egy levél, amelyben Mártha Imre a Magyar Villamos Művek egykori vezetője figyelmeztette Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli minisztert, hogy változtasson a Paks 2 projekten.

Mártha, Süli volt főnöke a levélben nem kegyelmez: többek között azt állítja, hogy a hitelszerződés magyar oldalról silány és fércmunka, a beruházás nem a magyar érdekeket tartja szem előtt, ráadásul nincs meg a megfelelő társadalmi támogatottsága a projektnek és hiányzik a kellő számú szakember is, ami drágítja az építkezést és a párhuzamos üzemeltetést.

A 24.hu egyébként korábban úgy értesült, komolyan felvetődött, hogy leváltják Sülit, hiszen csúszik a bővítés. A mai napon kihelyezett ülést tartott a parlament költségvetési bizottsága, ahol a miniszter is megjelent. A hvg.hu rákérdezett az ügyre, amire Süli azt felelte, magánlevélről van szó, de megígérte Márthának, hogy "majd megbeszélik."

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.