Závecz-felmérés: Dobrev Klára nyerte a második előválasztási vitát

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 24.

Belpol

A második vita után rendezett felmérésen a megkérdezettek közül a legtöbben Dobrev Klárát tartották a legmeggyőzőbbnek. 

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje nyerte a második miniszterelnök-jelölti előválasztási vitát – ez derült ki a Závecz Research több mint ezer fős mintán végzett felméréséből, amelyet a vita után készítettek, és amelyről az RTL Híradó számolt be. 

A felmérés szerint Dobrev Klárát 31 százalék mondta a vita győztesének, míg Karácsony Gergelyt, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP jelöltjét 24 százalék, Márki-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjét 18 százalék, Jakab Pétert, a Jobbik jelöltjét 11 százalék, Fekete-Győr Andrást, a Momentum miniszterelnök-jelöltjét 4 százalék. 

Arra a kérdésre, hogy ki volt a leginkább meggyőző, a megkérdezettek közül szintén Dobrev Klárát mondták a legtöbben, 30 százalék vélekedett így. Karácsony Gergely 25 százalék szerint volt a legmeggyőzőbb, Márki-Zay 22 százalék szerint, Jakab Péter 10 százalék szerint, míg Fekete-Győr András 7 százalék szerint. 

A megkérdezettek 63 százaléka már volt szavazni, 29 százalék nem, de tervezi, hogy elmegy, és 5 százalék mondta csak azt, hogy egyáltalán nem megy el.  

Mint arról beszámoltunk, péntek este rendezték meg a második előválasztási miniszterelnök-jelölti vitát az RTL Klubon Rábai Balázs műsorvezetésével. 

Beszámolónkat a vitáról itt olvashatják: 

Az első miniszterelnök-jelölti vitán a Závecz Research kutatása szerint szintén Dobrev Klára szerepelt a legjobban, akkor 32 százalék vélekedett úgy, hogy ő nyerte meg a vitát, 30 százalék szerint Karácsony Gergely, 9-9 százalék szerint Jakab és Márki-Zay, és 6 százalék szerint Fekete-Győr András. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.