Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Halk, mély morgás

Bűn

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Az ötvenkét éves szentesi kamionsofőr, György Angliában dolgozott, évente kétszer járt haza. A 180 centis, százkilós férfi fiatalon rendszeresen sportolt, és később is, amikor itthon járt, mindennap ment úszni, gyalogolt is, mert fogyni akart. A környezete szerint elővigyázatos volt.

augusztus 20-án nap közben a barátnőjével, Annával járt Ópusztaszeren, délután a csongrádi Körös-torokban vacsoráztak. Este Szentesen, a Kurca hídjáról látták az ünnepi tűzijátékot, de nem mentek közelebb, nem voltak rá kíváncsiak. Elindultak gyalog hazafelé. Anna lakása közelében elbúcsúztak, a nő akkor, 23 óra tájban látta utoljára élve a férfit. György még találkozott lakatos barátjával. Leültek egy kerthelyiségben, ahol valamilyen utcabálszerűség zajlott, megittak két-két sört. Arról beszélgettek, milyen Angliában dolgozni, a kamionsofőr győzködte a lakatost, menjen ki ő is. Elbúcsúztak, György elindult haza azon az útvonalon, amelyen máskor is. A Dr. Berényi Imre utcában, kétszázötven méterre a házától rátámadt két kutya.

Az esetnek nem volt szemtanúja, így a rendőrség a nyomok alapján rekonstruálta, mi történt: a kutyák megrohanták a férfit, ő próbált megkapaszkodni, talpon maradni – ujjainak, körmének nyomát később a rendőrök megtalálták a fémkerítésen –, de a kutyák mindkét achillesét átharapták. Ahogy legyűrték a földre, már nem volt esélye menekülni. Az igazságügyi orvos szakértő több mint száz sérülést jegyzőkönyvezett. A halál oka a vérveszteség és a sokk volt. A szervezetében minimális mennyiségű alkoholt találtak.

Azt, hogy mindez hány óra tájban történt, úgy derült ki, hogy György buszvezető szomszédja, Árpád a Balatonon nyaralt családostul, amikor hajnali 4 óra 11-kor csöngött a telefonja. Látta, hogy a szomszéd hívja, fölvette, de György nem szólt bele. A háttérben kutyaugatás hallatszott. Egy idő után kinyomta a telefont, nem tulajdonított neki jelentőséget, mert olyan hívásnak tűnt, mint amikor valakinek a zsebében véletlenül megnyomódik a készüléke és magától indít hívást.

Egy órával később egy nyugdíjas asszony, Ágnes biciklin elindult otthonról, segíteni akart zöldpaprikát szedni egy ismerősének. Úgy emlékszik, egy kavics megpattant a kerék alatt, és erre a hangra rontottak rá az útszéli bokorból a kutyák, ugyanazok, amelyek a férfit halálra marcangolták. Az egyik elkapta és húzta a jobb lábfejét, ő pedig hatalmasat esett az árokparton. Ahogy elvágódott, a másik kutya is ráugrott, belemart a bal oldalába, a csípőjénél.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.