Kényszergyógykezelésre ítélték az újbudai rendőrgyilkost

  • narancs.hu
  • 2024. március 8.

Bűn

A bíró kiemelte, Sz. Szilárd nem volt jogos védelmi helyzetben.

A bíróság pénteken felmentette az emberölés kísérletének vádja alól Sz. Szilárdot, az újbudai rendőrgyilkossággal megvádolt férfit – írja a hvg.hu.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy Sz. Szilárd szabadul, mivel a bíróság a férfi kényszergyógykezelését rendelte el.

A bíróság szerint Sz. Szilárd kevert paranoid személyiség, nem ismerte fel, hogy cselekményének milyen következménye van. Kóros elmeállapota miatt így attól is kell tartani, hogy ha elengedik, akkor újra elköveti azt, amiért most bíróság elé került.

A bíró szerint azok a sérülések, amiket a rendőrökön találtak, nem csupán sérülésokozási szándékra, hanem emberölési kísérletre utalnak, így, ha Sz. Szilárd beszámítható lett volna a gyilkosság éjszakáján, büntethető lenne, és minden bizonnyal börtönbüntetést kapott volna. A bíró külön kiemelte, hogy Sz. Szilárd nem volt jogos védelmi helyzetben.

A hvg.hu felidézte, Sz. Szilárd tavaly januárban, az újbudai Lecke utcában kezdett tombolni, ekkor hívtak hozzá rendőrt. A rendőrség három fővel vonult ki, ők tartóztatták fel a férfit. Sz. a vád szerint akkor támadt rájuk késsel, amikor a Lecke utcai társasházban lekapcsolódtak a fények. Baumann Pétert annyira súlyosan megszúrta, hogy a rendőr belehalt sérüléseibe. Két társa, akik kedden a bíróságon is jelen voltak, a villamosmegállóban érték utol, és miután Sz. Szilárd figyelmeztető lövésükre sem állt meg, egyikük lábon lőtte őt.

Sz. Szilárd a per előkészítő ülésén egészen másképp emlékezett vissza a gyilkosság estéjét, bár részben beismerő vallomást tett és elismerte, hogy Baumann Pétert valóban megölte. Állítása szerint a rendőrök próbálták megütni, ezért kezdett menekülni előlük.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk