Lövéssel fenyegetőzött a Mi Hazánk egyik jelöltje

  • narancs.hu
  • 2024. május 29.

Bűn

Azt is megírta Láng Balázsnak, a Tisza Párt egyik támogatójának, milyen puskával likvidálná őt ingyen és bérmentve .

„Én a szívemre teszem a kezem, és őszintén mondom: te egy mocsok féreg vagy. Szívesen likvidálnálak ingyen és bérmentve a Gepard M1 magyar fejlesztésű mesterlövész puskával, amit lehetőségem volt kipróbálni a közelmúltban… Csak egy a baj, nem szenvednél egy pillanatot sem, mert darabokra szaggatna egy szempillantás alatt” – üzente privát Facebook-oldalán Forgács Béla, a Mi Hazánk balástyai képviselőjelöltje Láng Balázsnak.

Láng öt éve Angliában él. Korábban a BBC-nél dolgozott szerkesztőként, de volt az MSZP kommunikációs igazgatója is. Ő Magyar Péter Tisza Pártjának egyik támogatója, ez volt vele a baja Forgács Bélának – írja a Blikk.

Forgács a Csongrád-Csanád megyei Balástyán indult képviselőjelöltként. Facebook-profilján az állt, hogy munkahelye a megyei rendőr-főkapitányság.  A napilap tudomása szerint fegyveres biztonsági őr volt korábban a rendőrség épületében, de ez a munkaviszony már megszűnt. 

Az ügyben büntetőeljárás indult az 59 éves férfi ellen az életveszélyes fenyegetés miatt, gyanúsítottként hallgatták ki. A Szegeder.hu idézi a történtek kapcsán a Mi Hazánkot. A párt a történtekre reagálva azt közölte, Forgács magánvéleményt fogalmazott meg, hirtelen felindulásból és meggondolatlanul írta, amit írt. Azóta visszalépett a jelöltségtől. 

 

Láng azt nyilatkozta, Magyar Péter külföldi finanszírozójának próbálja beállítani őt a kormányoldal, ami szerinte vicc. Mások is megfenyegették, azóta, hogy a Talpra Külföldön Élő Magyarok nevű Facebook-csoportjában egyes tagok Orbán Viktoron poénkodtak. 

„Ezek után a propaganda végtelenítve azt sulykolta, hogy Láng Balázs és csoportja Orbán halálát akarja, noha a valóságban éppen én voltam az, aki egy hosszú posztban a meglőtt szlovák miniszterelnök, Robert Fico felépüléséért szorítottam” – nyilatkozta Láng, aki  feljelentést tett a történtek miatt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.