Ragasztószalaggal loptak pénzt egy templom perselyeiből

  • narancs.hu
  • 2024. május 27.

Bűn

400 ezer forintot.

Rendszeresen visszajárva lopta el a szengyörgyvölgyi templomban összegyűjtött pénzt egy 44 és egy 54 éves férfi,

akik ellen Lentiben emeltek vádat – közölte a Zala megyei Főügyészség.  Mint írják, a szombathelyi és kőszegi gyanúsítottak tavaly áprilisban szabadultak vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott szabadságvesztésükből, állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek, lakóhelyük nem volt, így hajléktalanként éltek, illetve ismerőseiknél húzták meg magukat.

Az elsőrendű vádlott júliusban elhatározta, hogy ellopja a szentgyörgyvölgyi református templom perselyeiből a pénzadományokat, majd a tervéről beszámolt a társának is. Utóbbi ezek után autóval többször is a templomhoz vitte, és figyelt, amíg kifosztja a perselyeket. 

Nem egészen három hét alatt ötször mentek el a templomhoz, ahol az idősebb férfi elfordította helyükről a beltéri biztonsági kamerákat és figyelt, miközben társa a templom első és hátsó ajtajára felszerelt perselyeket ürítette ki. Összesen 400 ezer forintot zsákmányoltak úgy, hogy a perselyek száján kétoldalú ragasztószalagcsíkot engedtek le, majd a ráragadt pénzt kiemelték

 A Lenti Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfiak ellen lopás bűntette miatt emelt vádat, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.