Tömegével engedi rá Európára a kormány a külföldi embercsempészeket a hazai börtönökből

  • narancs.hu
  • 2023. május 16.

Bűn

Azt nem ellenőrzik, hogy a bűnözők elhagyják-e az országot. 

Egy április kormányrendelet lehetővé teszi, hogy az elítélt külföldi embercsempészek szabadulhassanak, a magyar állam cserébe azt kéri tőlük, hogy 72 órán belül hagyják el Magyarországot – számolt be a hvg.hu

Mindez azért történik, mert a magyar börtönök túlzsúfoltak. A döntés szinte amnesztiával ér fel, olyanok esetében is, akik szervezett bűnözői csoportok tagjai.

Ugyanis az állam nem ellenőrzi, hogy a bűnözők valójában elhagyják-e az országot, vagy visszatérnek-e anyaországukba, letölteni a büntetésüket. 

A hvg.hu szerint a külföldi embercsempészeknek adott lehetőséget igazságtalannak tartja a fogvatartottak egy része mondván: ha olyan embereknek adnak zöld utat, akik adott esetben bűnszervezetben követtek el súlyos bűncselekményt, akkor miért nem kerülhetnek reintegrációs őrizetbe az embercsempészet miatt elítélt magyar állampolgárok?

Ráadásul az intézkedés azért is okoz feszültséget, mert a pápalátogatáskor a terrorizmusért elítélt Budaházy György kegyelmet kapott, ezt szintén nem tudta megemészteni sok olyan fogvatartott, aki nem erőszakos bűncselekmények miatt ül börtönben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk