Továbblépés a Weinstein-ügyben

  • narancs.hu
  • 2018. február 12.

Bűn

New York állam főügyésze vádat emelt a producer és egész filmvállalata ellen.

Egyre több részlet lát napvilágot a Harvey Weinstein-ügyben. New York állam főügyésze vasárnap vádat is emelt Weinstein és a The Weinstein Co. nevű filmvállalata ellen. A keresetben szexuális zaklatással vádolják a producert, cégét pedig azzal, hogy a bántalmazásokkal és zaklatásokkal szemben nem védte meg alkalmazottait.

A bírósági dokumentumok szerint Weinstein szóban és fizikailag is folyamatosan zaklatta női alkalmazottait, sőt előfordult az is, hogy valakit azzal fenyegetett, hogy megöli. A főügyész meg nem határozott összegű kártérítés megítélését is kérte a producer és cégének áldozatai javára. A vádemelés elindítását azzal indokolta, hogy a hírek szerint Weinstein a cége eladására készül, s ilyen esetben már nem lenne biztosíték arra, hogy az áldozatok jóvátételt kaphassanak.

Weinstein ügyvédje szerint egy "igazságos vizsgálatból" kiderülhet, hogy a gyanúsítások zöme nem felel meg a valóságnak, s azt mondta, bár „ügyfele viselkedése nem volt makulátlan”, semmilyen bűncselekményt nem követett el.

Figyelmébe ajánljuk