Védettségi igazolvánnyal bizniszelt egy háziorvos

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. július 16.

Bűn

Segítője toborozta az embereket. 50 ezer forintot kértek fejenként.

 Vesztegetés és védettségi igazolással való visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy 54 éves háziorvost 25 éves segítőjével együtt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A két gyanúsított pénzért adott védettségi igazolványt olyan embereknek, akik nem akarták beoltatni magukat, viszont az igazolvánnyal járó jogosultság jól jött volna nekik.

A rendőrség az eddigi információkból azt szűrte le, hogy az orvos segítője toborozta azokat, akik igényt tartottak az igazolványra. Az orvos fogadta ezeket az embereket a rendelőben, beírta őket az egészségügyi adatbázisba, mintha beadta volna nekik az oltást. Ezért fejenként 50 ezer forintot kért. A pénzt elosztotta segítőjével. 

 

A két férfit csütörtökön fogták el az orvosi rendelőben.  

Ha a bíróságon bebizonyosodik, hogy tényleg elkövették azt, amivel gyanúsítják őket, akár 12 év szabadságvesztés is lehet a büntetésük.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk