Zárt tárgyalás a Gyulán: kiskorúval szembeni szexuális erőszak a vád

Bűn

A kiskorú személyiségi jogai miatt zárt tárgyaláson tisztázzák, hogy a békési fürdőváros egyik nagy szórakozóhelyének bérlője elkövetett vagy sem szexuális erőszakot az akkor 15 éves lánnyal szemben.

A Gyulai Járásbíróságon a héten zárt ajtók mögött megkezdődött annak a ügynek a büntetőpere, amely még 2021 novemberében nagy port vert fel Gyulán.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az akkor 15 éves sértett egy szombat éjszaka a barátaival egy gyulai szórakozóhelyen tartózkodott. A diáklány az este folyamán alkoholt is fogyasztott, s ettől közepesen ittas állapotba került. A vád szerint a hajnali órákban a szórakozóhely bérlője felfigyelt rá és behívta az alagsorban található VIP-szobába beszélgetni. Ám ahogy bementek oda, a férfi belülről azonnal bezárta a VIP-szoba ajtaját, ezt követően pedig a kanapén ülő sértettet fogdosni kezdte. A diáklány többször kérte, hogy hagyja békén, de a férfi két kézzel hátranyomta a kanapén, lefogta a kezeit, majd a lány akarata ellenére néhány percen keresztül közösült vele. A szórakozóhely bérlője ezt követően a mosdóba távozott, ezt kihasználva a sértett kiszaladt a helyiségből.

A lány két héttel a történtek után tett feljelentést, ezután indult meg az eljárás az ügyben. Ennek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 52 éves, egyébként büntetett előéletű férfi letartóztatását, amit az elmúlt közel két évben, többszöri hosszabbítással, fenn is tartott.

A Békés Megyei Főügyészség 2021 novemberében közleményében úgy fogalmazott, hogy a kényszerintézkedés kezdeményezésére a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor. Másrészt fennáll annak a veszélye is, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a kihallgatott, vagy a még ki nem hallgatott tanúk megfélemlítésével vagy jogellenes befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyezteti.

A Narancs.hu érdeklődésére a napokban a Gyulai Törvényszék azt választ adta, hogy Gyulai Járásbíróságon S. Z. I. vádlott ellen szexuális erőszak bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben a bíróság mind az előkészítő ülésen, mind a tárgyaláson kizárta a nyilvánosságot. Elsőfokú ítélet szeptember végére, október elejére várható.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Nyereséges évet zárt a Penny

  • narancs.hu

A "szolidan vásárlók boltja" több mint négymilliárdos nyereséget könyvelhetett el, míg több üzletlánc is veszteséggel zárta a tavalyi évet.