Hétfő estig tartó figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt

  • narancs.hu
  • 2021. december 19.

Élet + Mód

Ma este pedig havazás is lehet.

Ma napközben az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a legerősebb széllökések (északnyugati irányból) általában 70-80 km/h között alakulhatnak, de a hegyvidéki területeken egy-egy erősebb lökés sem kizárt - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hozzáteszik, várhatóan estétől némileg veszít erejéből a szél, ezt követően már csak a magasabb hegyvidéki pontokon fordulhat elő 70 km/h körüli lökés.

A vasárnapról hétfőre virradó éjjel Bakony magasabb részein, valamint az északkeleti megyékben helyenként havazhat is. Holnap délutántól az északkeleti országrészben átvonuló hózáporokból lokálisan szintén szintén vékony, maximum 2cm-es friss hóréteg alakulhat ki.

Az előrejelzés szerint éjszaka felszakadozik a felhőzet, holnap felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel. Vasárnap délután néhol, éjszaka elszórtan lehet gyenge eső, északon északkeleten havas eső, hajnalban a magasabban fekvő helyeken havazás is.

Holnap elszórtan, nagyobb eséllyel északkeleten alakulhat ki hózápor, havas eső zápor, a szél a szél sebessége viszont kissé csökkenhet, de a Dunántúlon és középen továbbra is sokfelé lehetnek erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +4 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2 és 7 fok között valószínű.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk