Ittasan, jogsi nélkül vezetett a 170-nel balesetező sofőr

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 27.

Élet + Mód

Az autóban hatan utaztak, ketten életre szóló, súlyos mozgásszervi fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedtek.

Vádat emeltek az autót vezető személy ellen, aki aztán 170 km/h-s sebességgel okozott balesetet. Vád alá vették az autóban utazó másik társát, az autó tulajdonosát is, aki átadta az autó vezetését, annak ellenére, hogy a volánhoz ülő ittas volt és jogosítvánnyal nem rendelkezett.

A vádiratot a Szegedi Járási Ügyészség közölte, eszerint a két vádlott 2017. december 29. napján szórakozott Orosházán egy helybeli presszóban, majd még 4 fő csatlakozott hozzájuk. A társaság italozott, majd autóba szálltak, Székkutasra indultak, majd a visszaúton történt a baleset, amikor átvette a jogosítvánnyal nem rendelkező társuk a vezetést.

A sofőrön kívül az öt utas is szabályzatalanul utazott, nem voltak bekötve. Az autó egy balra ívelő kanyarban az autó többek között a mintegy 170 km/h sebesség miatt kisodródott és a tetején átpördülve egy vizesárokba csapódott.

„A baleset következtében a jármű utasai a gépkocsiból kizuhantak a biztonsági öv hiánya miatt. Az utasok közül ketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, míg ketten nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező – a súlyos mozgásszervi és neurológia panaszokat okozó –  sérüléseket szenvedtek el” – írják.

A vádlottak bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Figyelmébe ajánljuk