Para éjjel egyedül hazamenni? Itt a telefonos segítség!

  • 2018. február 23.

Élet + Mód

Szia Picúr, megvárhatlak?

Gombi és Picúr

a híres telefonálós jelenet eredete :D

Éjszakába nyúlt a buli, és még haza is kell menni valahogy? Nem szívderítő a kihalt, sötét utcákon egyedül bandukolni? Ezekben a helyzetekben igyekszik segíteni a Facebookon feltűnt szolgáltatás: a Hazakísérő Telefon. A kezdeményezés azzal segít, hogy folyamatosan beszélhetünk valakivel telefonon, míg haza nem érünk, aki azon túl, hogy eltereli figyelmünket a szorongástól, figyeli és tudja, merre járunk éppen, és bármilyen gond esetén azonnal értesíti a hatóságokat.

Külföldön már több helyen működik hasonló szolgáltatás, Magyarországon az első ilyen létrehozása Molnár-Csiki Maren ötlete volt. Maren pénteken és szombaton, valamint munkaszüneti napok előtti estéken 23-tól másnap hajnali 4-ig várja a hívásokat, a szolgáltatásnak külön díja nincs, mármint a normál tarifás telefonhívás díján kívül.

A Hazakísérő Telefon a 30/899-3465 vagy a 30/664-7981 számokon érhető el.

„Szeretném, ha a telefonos kapcsolat révén esetleges zaklatások vagy éppen bűncselekmények lennének elhárítva, ezáltal a hívót megkímélni egy életre szóló traumától.

A telefonáló egy kellemes beszélgetés mellet úgy tudja élérni a célját, hogy ne érezze magát teljesen elhagyatottnak és tudja, ha bármi történik azonnal küldöm a segítséget” – írja honlapján.

A projektet kitaláló és működtető Maren interjúkban azt is elmondta, hogy örülne, ha ez egy hosszú távon is működő, később ingyenes központi telefonszámon elérhető lehetőség lenne azoknak, akik éjszaka arra kényszerülnek, hogy egyedül utazzanak.

| Üdvözöllek a Hazakísérő Telefonnál on WordPress.com

A Hazakísérő Telefont 2017 november 15-én indítottam azzal a szándékkal, hogy azoknak nyújtsak egy telefonos beszélgetés útján társaságot, biztonságérzetet és magabiztosságot, akik kénytelenek éjszaka vagy kora hajnalban egyedül útra kelni. Sokan akalmazzák ezt a a telefonálós hazakísérést családon, baráti körön belül. Néha előfordul, hogy nem szeretnénk felébreszteni szeretteinket vagy nincsenek telefonközelben.

 

Figyelmébe ajánljuk