24.hu: kartellezést gyanít az OLAF Hernádi Zsolt és Garancsi István szexoldalakat is érintő biznisze mögött

  • narancs.hu
  • 2018. április 12.

Fekete Lyuk

A szép történetben feltűnik a puncs.hu-s Weiler Péter is.

Az EU csalás elleni hivatala Garancsi István NER-oligarcha és Hernádi Zsolt Mol-vezér cégeit vizsgálta – a 24.hu által megszerzett OLAF-jelentésben van minden: túlárazott szexoldalak, kartellgyanú és Weiler „puncs.hu” Péter is.

Hernádi Zsolt, Garancsi István

Hernádi Zsolt, Garancsi István

 

Azt eddig is tudhattuk, hogy Hernádi érdekeltsége, a Gran Private Equity Zrt. az EU JEREMIE programjából elnyert pénzből, melyet ígéretes, kezdő vállalkozásokba kellett (volna) befektetni, egy szexpartnerkereső oldalakkal foglalkozó vállalkozást is támogatott. Ugyanebben a programban vett részt Garancsi érdekeltsége is, s mint a 24.hu cikkéből kiderül, az OLAF kartellgyanút állapított meg Garancsi és Hernádi cégeivel kapcsolatban. A jelentésben szerepel az is, hogy az egyik cégnél, amelybe Hernádi Zsolt Mol-vezér cége befektetett – a puncs.hu-s Weiler Péterhez kötődő Dating Central Europe Zrt.-ről van szó (ide tartozik pl. a szexrandi.hu, a szexpartner-kereso.hu és a videki-szexpartner.hu) –, igen furcsa dolgok történtek:

„A Dating Central Europe összesen 130 domainnevet, 4 szabadalmat és 167, nem részletezett eszközt vásárolt a Torrey Pines Capital Kft.-től 1,8 millió euró plusz áfáért. Az OLAF azonban nem talált arra utaló nyomot, hogy ezek a honlapok bármikor a Torrey Pines Capital tulajdonában lettek volna. A csalás elleni hivatal arra jutott, hogy a Torrey Pines beillesztése az eladási láncba csak arra szolgált, hogy felsrófolja a domainnevek árát – írja a 24.hu.

Figyelmébe ajánljuk