Ha úgy érezte, hogy idén milliárdok mentek el a kormány uszító, menekültellenes propagandájára, nem tévedett

  • narancs.hu
  • 2017. december 31.

Fekete Lyuk

Ne aggódjon, jövőre még többet költünk erre.

Magyarország erősödve vághat neki az új évnek – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Dömötör Csaba hangsúlyozta, január 1-jén ezúttal is több változás lép életbe.

Ha véletlenül ön úgy érezte, hogy a kormány eszetlenül szór el milliárdokat indokolatlan, félig üresen álló stadionokra vagy felesleges milliárdok mentek el a menekültellenes plakátkampányra és nemzeti konzultációra, ne reménykedjen: az államtitkára szavaiból kiindulva van ott még, ahonnan ez a pénz jött, Dömötör Csaba szerint ugyanis jövőre még több forrás jut „az ország védelmére”.

Dömötör Csaba kiemelte, Magyarország csak akkor mehet tovább a megkezdett úton, ha képes fenntartani és megerősíteni a biztonságát, amelyre az illegális bevándorlás jelenti a legnagyobb veszélyt. Ezért is fontos tény, hogy a 2018-as költségvetésben 50 milliárd forinttal áll majd több rendelkezésre az illegális bevándorlás elleni küzdelemre, emellett a rendvédelmi dolgozók 2016–2019 között átlagosan 50 százalékos béremelést kapnak.

Az államtitkár kiemelte: a kormány szándéka, hogy Magyarország a jövőben is olyan ország legyen, amelyre összességében mindenki büszke lehet, mivel képes magát megvédeni, támogatja a családokat és megbecsüli a munkát.

Szóval minden a legnagyobb rendben. Boldog új évet kívánunk!

Neked ajánljuk