A borotválkozatlan Orbán Viktor azt haluzza, hogy ő a Mikulás

  • narancs.hu
  • 2023. december 5.

Fekete Lyuk

Vajon mit hoz a gyerekeknek: megfizethető étkezést, lakhatást vagy esetleg normális oktatást?

„Éjjel érkezem” - üzeni legújabb posztjában a magyar miniszterelnök, akinek a vállára, vélhetően fotóboltolással, Mikulás-sapka került, a háttérben pedig karácsonyi figurák virítanak.

Nem tudjuk, hogy Orbán Viktor miért gondolja magáról, hogy ő a Mikulás, de nincs mit csodálkozni azon, hogy a gyerekek megajándékozásáról is személyesen akar gondoskodni. Novemberben például Nevelésügyi Kormánybizottság felállításáról döntött, és annak is ő lesz a vezetője.

Viszont azt is tudjuk, hogy Magyarországon még mindig több százezer embert, köztük gyerekeket is érint az éhezés vagy az alul- és rosszul tápláltság problémája, azokat a szervezeteket, például Iványi Gáborék egyházát pedig csuklóztatja, ellehetetleníti az állam, amelyek ezen segítenének.

Szóval nincs mit tenni, ha Orbán a Mikulás. Még akkor is, ha a fotó valószínűleg szerkesztés eredménye, a nyári, borostás képek felhasználásával. Legfeljebb arra inthetjük a kedves Olvasókat, hogy ne tegye ki a csizmáját az ablakba, nehogy eltűnjön reggelre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?